WIJDEWORMER - Jong AZ heeft vrijdagavond geen vuist kunnen maken tegen het in vorm verkerende FC Eindhoven. Twee vroege treffers, zowel in de eerste- als tweede helft nekten de AZ-beloften van trainer Maarten Martens.

De Eindhovenaren van trainer Rob Penders zijn al weken in vorm, hebben de leiding in de derde perioedestand en komen ook steeds dichter bij de plaatsen die recht geven op promotie. Ook op het AFAS-trainingsomplex in Wijdewormer gingen de Brabaders goed van start want al binnen twee minuten prikte Jasper Dahlhaus de 0-1 achter keeper sem Westerveld. Jong AZ kwam via Fedde de Jong dichtbij de gelijkmaker, maar hij wist keeper Bertrams niet te verschalken.

Ook na de rust viel er een snelle goal, ditmaal uit een strafschop van Joey Sleegers. Via Ernest poku, op aangeven van Griffith vond Jong AZ na een ruim uur nog wel de aansluiting, maar tien minuten later besliste Valentino Vermeulen het duel in het voordeel van de gasten: 1-3.