WIJDEWORMER - Bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie is Jong AZ met het kleinst mogelijke verschil onderuit gegaan tegen Roda JC. Een treffer kort na rust van Patrick Pflücke betekende een 0-1 zege voor de Limburgers.

Op de eerste speeldag van 2021 werd het doel bij Jong AZ verdedigd door Sem Westerveld. De 18-jarige zoon van voormalig profkeeper Sander Westerveld maakte daarmee zijn debuut in het profvoetbal. In de eerste helft moest hij eenmaal echt aan de bak bij een schot van Bouchouari, maar deze dook hij goed uit de hoek. Nadat Jong AZ beter was begonnen met een gemiste kans voor Tijmen Wildeboer kreeg Roda JC verder nog mogelijkheden via Pflücke en Erik Falkenburg. De grootste kans was echter voor de thuisploeg toen Soulyman Allouch op de lat mikte.

Na de rust kwamen de Limburgers opzetten en kreeg kansen via Marzo, Bouchouari en Goppel (paal). Bij de volgende was het wel raak toen Pflücke bij de tweede paal een voorzet kon verzilveren: 0-1. Jong AZ ging op zoek naar de gelijkmaker, maar omdat keeper Jan Hoekstra op zijn post stond bij pogingen van Kunst en Margaret namen de Limburgers de punten mee in de tas voor een verre terugreis.