WIJDEWORMER - Roda JC heeft in de Keuken Kampioen Divisie verzuimd de tweede plaats over te nemen van ADO Den Haag. De Limburgers bogen in Wijdewormer voor een sterk verjongd Jong AZ (1-0) dat een zeer knappe wedstrijd speelde. Roda JC staat nu op zeven punten van koploper Willem II.

Roda JC bakte er weinig van in Wijdewormer en halverwege de eerste helft trof AZ doel. Kerssens scoorde na een slechte inspeelpass van keeper Raatsie.

Roda werd dreigender na rust, maar zette doelman Zeggen zelden aan het werk en gaf steeds meer ruimte weg. Kewal, Kerssens en Gerold lieten het echter na het de wedstrijd te beslissen. Zeggen viel nog geblesseerd uit in de 84e minuut en omdat AZ vijf keer gewisseld had, moest Kerssens keepen. Roda JC kon, ook in de elf minuten blessueretijd, niet profiteren.