HAARLEM - Middenmoter Koninklijke HFC heeft geen enkele moeite gehad om hekkensluiter OFC van zich af te schudden. De Oostzaners waren feitelijk bij rust al kansloos en leden een 4-0 nederlaag aan de Spanjaardslaan.

Onder een prima winterzonnetje, maar met een koude snijdende wind was de thuisploeg van trainer Gertjan Tamerus vanaf de aftrap bovenliggend. Tien minuten voor de rust had men al een comfortabele 3-0 voorsprong opgebouwd via treffers van Zakkaria Eddachourri, Gerry Vlak en Sietse Brandsma.

Na de rust konden de Haarlemmers het duel gecontroleerd uitspelen aangezien OFC aanvallend niet genoeg kon brengen. Uiteindelijk zorgde Brandsma vlak voor tijd met zijn tweede van de middag voor een meer dan terechte eindstand.