OOSTZAAN - Koploper OFC is in de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde EVV geen moment in de problemen gekomen. Onder stormachtige omstandigheden zegevierden de Oostzaners met 2-0. Het was voor OFC de eerste wedstrijd zonder de sterkmakers El Hasnaoui en El Aamrani die in de winterstop hun heil elders zochten.


Twee dagen na de storm Eunice was het in Oostzaan nog steeds bar en boos met een zeer straffe wind en hevige slagregens. Dat maakte het spel rommelig en niet aangenaam voor het handjevol toeschouwers dat de moeite had genomen om te komen kijken. Desondanks kwam de Oostzaanse ploeg, zonder de geschorste trainer Pieter Mulders, nooit in de problemen. Bert Blank nam de honneurs waar en die zag na een kwartier een vlotte aanval waarin Niels Springer de score opende uit een voorzet van Max Veerman.

EVV bleek nadien nooit bij machte om de koploper pijn te doen en toen Springer in de 64e minuut ook nog zijn tweede maakte, nu op aangeven van Niels Butter, was het duel feitelijk beslist.