AMSTERDAM - De wedstrijd JOS Watergraafsmeer-OFC van 27-02-2022 zal voor immer de boeken ingaan als een bijzondere. Voor de Oostzaanse koploper leek er kort na de rust bij een 0-3 voorsprong geen vuiltje aan de lucht, maar uiteindelijk ging men er met een 5-4 nederlaag op in Amsterdam.

Bizar en knotsgek, waren veel gehoorde woorden na afloop van het enerverende duel waarin koploper OFC voor rust al een voorsprong had gepakt door treffers van Eric Veerman en Mohamed Chih. Toen Niels Springer kort na rust voor de 0-3 had gezorgd leek de zoveelste zege voor de Oostzaners een feit, maar niets was minder waar.

Aan de hand van de uitblinkende routinier Raymond Fafiani stond er ineens een ander JOS Watergraafsmeer dat een kwartier na de goal van Springer alweer op gelijke hoogte stond door treffers van Plemper, Slijkters en Fafiani. Laatstgenoemde zorgde in de 73e minuut zelfs voor eeb Amsterdamse voorsprong, maar deze werd weer teniet gedaan door de 4-4 van Joël Donald. De hoofdrol was echter voor Fafiani die vijf minuten voor tijd ook zijn derde en dus de winnende maakte: 5-4.