OOSTZAAN - OFC is de ruime voorsprong die het enige weken geleden had helemaal kwijt en moet de koppositie in de Derde Divisie voorlopig aan Gemert laten. De ploeg van trainer Pieter Mulders zit duidelijk in een mindere fase waarin het zondag ook nog heel ongelukkig onderuit ging tegen Blauw Geel '38 uit Veghel.

De wijze waarop de gasten met de zege aan de haal gingen was zeer discutabel vanwege een gemakkelijke gegeven strafschop door scheidsrechter Teuben. Op basis van de hele wedstrijd had OFC ook geen recht op de zege, maar een nederlaag was in dit geval weer teveel van het goede. De Mulders-equipe was immers wel tweemaal terug gekomen van een achterstand. Nadat Van den Nieuwenhof na twintig minuten de score had geopend wist Joël Donald kort voor de rust gelijk te maken.

Na de rust kwamen dezelfde spelers opnieuw op het scoreformulier. Van den Nieuwenhof zorgde na tien minuten voor een hernieuwde Brabantse voorsprong, maar het was opnieuw Donald die, zes minuten voor tijd, gelijk maakte. Hierop leek het ook te eindigen tot de dubieuze beslissing van teuben in de blessuretijd en dat cadeautje pakte Koen van den Zanden gretig uit: 2-3.