ZAANDAM - De Licentie Zwem-ABC is gister uitgereikt aan Sportbedrijf Zaanstad en haar zwembaden. Deze licentie is uitgereikt door Erik Willems, regio adviseur regio West bij het Nationaal Platform Zwembaden (NRZ). De licentie toont aan dat Sportbedrijf Zaanstad als zwemlesaanbieder voldoet aan de meest recente kwaliteitsstandaard van de zwembranche

De Licentie Zwem-ABC biedt Sportbedrijf Zaanstad onafhankelijke en externe kwaliteitsborg op het gebied van zwemles. Voor ouders
en kinderen biedt deze licentie openheid en duidelijkheid over de kwaliteit van de zwemlessen, het diplomazwemmen en de verschillende accommodaties. Ook geeft het blijk van de kwaliteit van het team van zwemleraren en -leraressen die de lessen in de verschillende zwembaden verzorgen. Binnen Sportbedrijf Zaanstad behalen per jaar ongeveer 3000 kinderen hun zwemdiploma.

De zwembaden van Sportbedrijf Zaanstad zijn getoetst op zaken als wet- en regelgeving, mogelijkheden voor toezicht van ouders, ongevallenregistratie en een klachtenprocedure. Daarnaast is er bij de zweminstructeurs en -instructrices gekeken naar opleiding, de manier van lesgeven en het bezitten van een geldige VOG (verklaring omtrent gedrag) van de zwemlesgevers.

“Wij zijn trots op het behalen van de Licentie Zwem-ABC. Alle medewerkers van Sportbedrijf Zaanstad werkt hard om de kwaliteit van de zwemlessen te borgen en deze licentie maakt dit aantoonbaar,” aldus Ivonne van Tuijl, directeur van Sportbedrijf Zaanstad.