ZAANDAM - De Koningsspelen in Zaanstad zijn bij 14 scholen zeer swingend begonnen. Onder het officiële Koningsspelen 2019 motto: “Zet je schrap en doe lekker mee met de pasapas” is op deze basisscholen de warming-up gestart. Op veel scholen is de openingsdans wekenlang geoefend om gezellig en fit de dag te openen, de pasjes met namen als snake, bliz en swish hadden de kinderen goed onder de knie.

Aangezien Koningsdag in de meivakantie valt, heeft Sportbedrijf Zaanstad op 11, 12 en 19 april voor ruim 1.200 kinderen een gevarieerd sportprogramma neergezet. In samenwerking met sportverenigingen, studenten (van het Regio College en ROC Topsport AZ), scholen en ouders zijn de Koningsspelen georganiseerd voor kinderen van groep 1 tot en met 8. Zij hebben deelgenomen aan activiteiten als atletiek, vechtsport, twister, touwtrekken, bamboe bouwen, boogschieten en kanjam (frisbee). Voor elke leeftijdscategorie was er een passend aanbod.

Bij iedere school was wel iets bijzonders te beleven, zo heeft wethouder Jeugd Songül Mutluer op 12 april bij OBS De Kogerveldschool de feestelijke opening verzorgd.

Sportbuurtwerker, Sportbedrijf Zaanstad, Joey Naus: ”Het is fantastisch om tijdens dit soort evenementen met verenigingen, scholen en studenten samen te werken om voor de scholieren een unieke sportdag neer te zetten en veel werk uit handen te nemen van de scholen. De koningsspelen zijn voor iedereen (jong en oud) een feest”.

Dit is het tweede jaar dat Sportbedrijf Zaanstad de Koningsspelen organiseert, naast bewegen en plezier maken tijdens de koningsspelen is water drinken een groot aandachtspunt. Met behulp van sponsoring door diverse supermarkten zijn vele kinderen getrakteerd op water en fruit. Kort samengevat een gezonde, vrolijke en sportieve tweede editie van de Koningsspelen door Sportbedrijf Zaanstad.

Heeft u vragen over deze activiteiten? U kunt contact opnemen met Joey Naus van Sportbedrijf Zaanstad via 075-65 399 78 of per e-mail: j.naus@sportbedrijfzaanstad.nl