ALKMAAR - Sporting Krommenie heeft zondagmiddag in Alkmaar een goede stap gezet richting promotie. De ploeg van trainer Jordy van Beek won na een sterke tweede helft met 2-3 van derdeklasser Alkmaarsche Boys. In principe speelt Sporting Krommenie volgend weekend op neutraal terrein de finale tegen Ilpendam. Doordat meerdere teams zich terugtrekken uit het zondagvoetbal of opgaan in een fusieclub kan het slot van de nacompetitie nog worden gewijzigd, maar het deed niets af aan het belang van de eerste ronde.

Dat er een hoop spanning zat op de wedstrijd was duidelijk te zien aan het spel want de eerste helft was vooral heel rommelig met weinig kansen. Alkmaarsche Boys gaf niet veel weg. Keeper Bellekom moest twee keer in actie komen bij een schot in de korte hoek van Pirovano en een kopbal van Gielen. De thuisploeg creëerde echter ook niet veel doordat de passing vanuit het middenveld ontbrak. Schoten uit de tweede lijn van Rijssel en Kooge waren dan ook de enige wapenfeiten.

Met het inbrengen van Sammy Kooti-Arab leek de ploeg aanvallend sterker geworden, maar na een kort offensief van de thuisploeg waren het de gasten uit Krommenie die toesloegen. De net ingevallen Schoonheijt wist vanaf links voor te geven en Kevin de Wit had de bal voor het intikken. Een tweede domper volgde snel toen Ronald Gouwentak een overtreding maakte op Pirovano en opnieuw de Wit vanaf elf meter raak schoot. Trainer Blokdijk van de thuisploeg probeerde de bakens nog te verzetten door Keskin en Bejaoui in te brengen, maar deze stonden koud in het veld toen Levent Unlu van afstand uithaalde en de wedstrijd definitief besliste.

Nu sloegen ook de frustraties toe bij de thuisploeg en Daniel Mullen zag na een opzichtige en domme overtreding terecht rood van de uitstekend leidende scheidsrechter Reijnen. In de uiterste slotfase werd het toch nog even spannend. Guillaume Rijssel scoorde in kort tijdsbestek twee maal, waarvan de laatste uit een strafschop en Jeffaien Grootfaam had zelfs nog de 3-3 op zijn schoen, maar mikte naast waarna de degradatie een feit was voor de Alkmaarders en de vreugde groot bij spelers en het ruim opgekomen publiek uit Krommenie.

Sporting Krommenie mag waarschijnlijk in een finale, op neutraal terrein, tegen Ilpendam uitmaken wie zich volgend jaar derdeklasser mag noemen al is dat nog onduidelijk vanwege het terugtrekken van een aantal teams.

Alkmaarsche Boys - Sporting Krommenie 2-3 (0-0)
55. Kevin de Wit 0-1
61. Kevin de Wit (pen.) 0-2
70. Levent Unlu 0-3
89. Guillaume Rijssel 1-3
90+1. Guillaume Rijssel (pen.) 2-3

Alkmaarsche Boys: Bellekom, Koeleman, Duiveman, Piek, Grootfaam, Gouwentak (63. Bejaoui), Boon (46. Kooti Arab), Kooge, Rijssel, Ait-Kassi (63. Keskin), Mullen.

Sporting Krommenie: Mooi, Groot, Gielen (46. Schoonheijt), Winter, Graaf, Mirck, Pirovano, Opdam (71. Hakvoort), Meijns, Unlu, De Wit (78. Krook).

Scheidsrechter: Dhr. J.W. Reijnen

Rood: Mullen (Alkmaarsche Boys)
Geel: Koeleman (Alkmaarsche Boys), Groot (Sporting Krommenie)

Foto's: DP Sportfotografie