WIJDEWORMER - Jong AZ heeft vrijdagavond met 3-2 gewonnen van MVV Maastricht. Het was een dik verdiende overwinning voor de ploeg van Koen Stam en Michel Vonk, die voetballend de betere partij waren.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg. De corner van Sedlácek kwam op het hoofd van Correia en doelman Bertrams was kansloos. Anthony van den Hurk maakte met een goed gemikte vrije trap de gelijkmaker, maar toch gingen de Alkmaarders met een voorsprong rusten. Weigelt werd in het strafschopgebied onderuitgehaald, waarna Des Kunst de strafschop wist te benutten.

Vijf minuten na rust kwamen de gasten weer op gelijke hoogte. Dit keer was Joshua Holtby de doelpuntenmaker vanuit een vrije trap. Uiteindelijk wist Jong AZ toch te winnen. De ingevallen Richonell Margaret was het eindstation van een goede aanval van de Alkmaarders, en bezorgde zijn ploeg de verdiende winst: 3-2.

Jong AZ - MVV 3-2 (2-1)
7. Correia 1-0
35. Van den Hurk 1-1
45. Kunst (pen.) 2-1
51. Holtby 2-2
76. Margaret 3-2