KOEDIJK -  SV Koedijk speelt komende zondagmiddag in eigen huis tegen SVA Assendelft. Voor de ploeg van coach Wouter Blokdijk valt er iets recht te zetten. De wedstrijd in Assendelft eindigde immers in een 3-1 nederlaag voor de Koedijkers.

SV Koedijk eindigde vorig seizoen als nummer zes in de vierde klasse C. Dit seizoen hoopt de ploeg het beter te doen, maar met een zesde plaats is dat nog niet het geval. SV Koedijk staat momenteel zes punten achter op de nummer drie, en vijf punten op SVA Assendelft, dat de vierde plaats bezet.

Als SV Koedijk de verschillen in de top vijf kleiner te maken dan is een overwinning gewenst. Dan kan de spanning weer volop terugkeren. Naast Assendelft staan duels met Bergen en Alcmaria Victrix op het programma. Voor de Koedijkers kans om te klimmen op de ranglijst in de vierde klasse C.

SV Koedijk opende het seizoen niet sterk. De ploeg degradeerde vorig seizoen als hekkensluiter kansloos uit de derde klasse. Dit seizoen is de ploeg van coach Rob Hersche met een vierde plaats niet bij de pakken gaan neer zitten, maar bezig om terug te komen. In de strijd om de eerste periodetitel werd de winst net misgelopen. Saenden wist een punt meer te behalen waardoor het de periodetitel in de wacht wist te slepen. In de strijd om de tweede periodetitel is Koedijk nog altijd in de race. Met één punt achterstand op Vrone is het behalen van de periodetitel nog altijd mogelijk.

SVA Assendelft staat onder leiding van coach Rob Hersche. De coach wist in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer met Westzaan te promoveren naar de derde klasse. Helaas degradeerde hij met Westzaan het seizoen erop direct weer met Westzaan.

Net zoals bij Westzaan zal Rob Hersche bij SVA Assendelft na twee seizoenen stoppen als coach. De vereniging heeft inmiddels een opvolger gevonden in de persoon van Carl Ern, die vanaf 2013 aan het roer staat bij KFC, maar na dit seizoen dus bij SVA Assendelft aan de slag gaat.

Bij SVA Assendelft kende hij een teleurstellende start. Met de laatste plaats in de derde klasse B was degradatie niet te voorkomen, al waren de verschillen met drie punten erg klein.

Verrassende overstap

Ook bij SV Koedijk volgt er een mutatie als het gaat om de hoofdtrainer. Wouter Blokdijk heeft na twee seizoenen besloten een nieuwe uitdaging aan te gaan, welke hij heeft gevonden bij SV Vrone. Een opvallende overgang, aangezien SV Koedijk en Vrone concurrenten zijn van elkaar. Een opvolger is al gevonden. Roy Rowinkel zal volgend seizoen de scepter zwaaien bij de ploeg. Net zoals Blokdijk is het voor Rowinkel de eerste klus als hoofdtrainer. SV Koedijk kiest dus opnieuw voor een jonge coach.

Rowinkel kan het nieuwe seizoen met vertrouwen tegemoet zien. Met Tom Hofkamp, momenteel speler van tweedeklasser Alkmaarse Boys en zaalvoetbalploeg FC Marlène, heeft SV Koedijk een bekende speler binnen. Hofkamp kwam al eerder uit voor SV Koedijk en keert nu terug. Naast spelen voor het eerste team gaat Hofkamp een taak vervullen in de jeugdafdeling, bij J015.