ASSENDELFT - KSV heeft afgelopen zondag zeer goede zaken gedaan. In eigen huis rekende het af met mede degradatie kandidaat WMC. De ploeg won met 5-0 en heeft vertrouwen getankt in de strijd om handhaving.

Bij de rust stond er al een 2-0 stand op de borden. Nadat Roy van der Roest halverwege de eerste helft de score had geopend bracht Jordy van der Ham in de 44e minuut zijn ploeg op 2-0. In de eerste tien minuten na rust stelde Michael Sleurink en Bart Velseboer hun ploeg naar een veilige 4-0 voorsprong waarmee de winst definitief binnen was. Het slotakkoord was voor Diederik Luiken die de 5-0 scoorde.

Door de overwinning klimt KSV naar de veilige tiende plaats en mag weer hopen op directe handhaving. Om dat te realiseren zal er in de komende weken meer punten moeten worden behaald. Dat zal komend weekend zeker niet makkelijk worden als de ploeg op bezoek gaat bij SVA Assendelft.

De ploeg uit Assendelft, de nummer drie op de ranglijst, heeft het niet altijd makkelijk tegen laagvliegers. WMC, Sint Adelbert en Apollo’68 pakte immers een punt tegen SVA. Met dit in het achterhoofd en het vertrouwen wat KSV heeft na de eclatante zege in de stadsderby is de ploeg uit ‘T Kruis allesbehalve kansloos.

Op 18 september verloor KSV nipt van Assendelft. Sebbe David zorgde met de enige treffer van de wedstrijd er voor dat de drie punten mee gingen met SVA Assendelft.