HEERHUGOWAARD - SVW´27 speelt komende zondag in eigen huis tegen Hercules Zaandam. De wedstrijd betekent de start van de tweede seizoenshelft waarin de ploeg wil strijden voor een plek in de top drie, nacompetitie met als doel terugkeren naar de tweede klasse.

SVW´27 degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de derde klasse. In de eerste ronde wisten de Heerhugowaarders HSV te verslaan, maar in de beslissende ronde bleek United/DAVO uit Haarlem over twee duels te sterk.

Degraderen betekent logischerwijs een negatieve sfeer, zo ook op sportpark ‘de Kabel’ waar SVW’27 haar thuiswedstrijden afwerkt. Winnen zorgt voor een betere sfeer als verliezen, dat is bij het Heerhugowaardse SVW’27 niet anders.

Aanvoerder Sander Willemse kan met een tevreden gevoel terugkijken op het eerste deel van dit seizoen. De ploeg won de eerste thuiswedstrijd met 6-2 van Wijk aan Zee. De grootste overwinningen vielen echter pas later in het seizoen. Tegen promovendus Zeevogels boekte de Heerhugowaarders een overtuigende 7-1 overwinning waarbij Christian Schoenmaker met drie treffers een belangrijk aandeel had in de overwinning. De grootste zege was twee weken later tegen de Rijp, wederom een promovendus. Een 9-0 zege betekende de grootste zege van het seizoen. Met vier treffers had Tim Appel het aardig op zijn heupen.

Naast de ruime overwinningen staan ook drie nederlagen. Tegen Hercules Zaandam, Vitesse’22 en SV Beemster werd een nederlaag geleden. SVW’27 verzamelde dankzij zeven overwinningen en drie gelijke spelen 24 punten waarmee het nog alle kanten op kan voor de ploeg van coach Patrick van der Fits. De hoofdtrainer heeft inmiddels overeenstemming bereikt met SVW’27 om ook volgend seizoen met elkaar door te gaan.

Sander Willemse blikt terug op de eerste seizoenshelft. “Ik denk dat de vierde plaats een redelijke afspiegeling is van de eerste seizoenshelft. We hadden misschien een plaats hoger kunnen of moeten staan” aldus Willemse die ook een verklaring heeft: “We zijn soms wat te wisselvallig waardoor we in een aantal wedstrijden onnodig punten hebben verloren” baalt de aanvoerder van de Heerhugowaarders.

In de tweede seizoenshelft wil SVW’27 een poging wagen om in de top drie te eindigen, en een periodetitel in de wacht te slepen. “We gaan proberen om een periode te pakken en via de nacompetitie weer terug te gaan naar de 2e klasse” licht Willemse de doelstelling toe. De achterstand op koploper HSV is met elf punten te groot, maar de tweede en derde plaats moet mogelijk zijn. “We gaan druk er proberen op te houden” besluit Willemse.

Komende zondag ontvangt de ploeg Hercules Zaandam, de huidige nummer acht van de derde klasse B. Terugdenken aan de wedstrijd in Zaandam zal SVW niet graag doen. In de eerste speelronde won Hercules overtuigend met 3-0 van de ploeg uit Heerhugowaard.

Komende zondag zal SVW uit zijn op revanche en op een sterke start in 2017. Aftrap 14.00 uur.