ZAANDAM / AMSTERDAM - Op zondag 22 september vindt, als onderdeel van de NN Dam tot Damloop, voor de jongste atleten de Mini Dam tot Damloop in Amsterdam-Noord en Zaandam plaats. TintelTuin kinderopvang heeft zich voor drie jaar als hoofdsponsor aan dit specifieke onderdeel verbonden. Deze samenwerking benadrukt het gezamenlijke streven naar een gezonde en actieve levensstijl voor kinderen en het samen plezier ervaren aan bewegen. Inschrijven voor de Mini Dam tot Damlopen is mogelijk t/m maandag 9 september.

De Mini Dam tot Damloop, een evenement dat jaarlijks duizenden kinderen inspireert om te bewegen en te sporten, sluit perfect aan bij de visie op beweging van TintelTuin. “ Beweging is ontwikkeling, ontwikkeling is beweging! TintelTuin loopt met plezier voorop als trotse hoofdsponsor van de Mini Dam tot Damloop ” aldus Moniek Bos, marketing adviseur bij TintelTuin.

Als een toonaangevende kinderopvangorganisatie in de regio, erkent TintelTuin het belang van fysieke activiteit als een cruciaal onderdeel van de ontwikkeling van kinderen. Door deze sponsoring wil TintelTuin kinderen aanmoedigen om actief deel te nemen aan sportieve activiteiten en tegelijkertijd het bewustzijn vergroten over het belang van beweging in hun dagelijks leven. Maar bovenal: samen plezier ervaren aan beweging.

Sportorganisatie Le Champion heeft als missie zoveel mogelijk mensen - jong en oud - te inspireren en faciliteren om te sporten en te bewegen. Nick Abcouwer, Manager Sponsoring & Partnerships over de samenwerking: "Wij zijn ontzettend blij om TintelTuin te verwelkomen als onze hoofdsponsor voor de Mini Dam tot Damloop. De TintelTuin ziet met plezier actief bewegen als cruciaal onderdeel van de ontwikkeling van kinderen, dit sluit direct aan op onze missie, om in dit geval kinderen te inspireren, om meer te sporten. Met TintelTuin als nieuwe trotse partner kijken we ernaar uit om de komende jaren nog meer kinderen te inspireren en te laten genieten van dit mooie evenement."

Mini Dam tot Damloop Zaandam

Het hardloopfeest begint met een swingende warming-up in de startvakken. Na het startschot volgt een parcours van 0,6 - 1,2 of 2,2 km vanaf de Burcht, door het centrum van Zaandam. De jonge deelnemers finishen, zoals de échte NN Dam tot Damloop, op de Peperstraat. Elke hardloper ontvangt een welverdiende medaille bij de finish. In Zaandam vindt er na afloop een groot kinderfeest plaats op de Burcht. Er kan gezellig gedanst worden op beats van de DJ, in een van de vele attracties gestapt worden en het laatste beetje energie kan verbruikt worden op een van de springkussens. Een feest waar ieder kind bij geweest moet zijn!

Mini Dam tot Damloop Amsterdam-Noord | Molenwijk

De afdeling Sport van het Stadsdeel Amsterdam-Noord organiseert in samenwerking met Le Champion de Mini Dam tot Damloop in de Molenwijk. Uiteraard wordt er ook in de Molenwijk gestart met een swingende warming-up, waarna het startschot klinkt voor de afstanden van 1,0 en 1,8 km. De finish is in het Molenwijkpark, waar de kinderen een welverdiende medaille en flesje water krijgen. Ook hier wordt na afloop een kinderfeest georganiseerd.

Over TintelTuin

TintelTuin is een kinderopvangorganisatie met bijna 100 locaties voor hele dagopvang, peuterspelen en buitenschoolse opvang in de regio’s Amsterdam, Zaanstreek en Waterland. Wij willen het beste naar boven halen in kinderen, ouders en medewerkers. Dat doen we door kinderen uit te dagen, ouders te ondersteunen en medewerkers zich verder te laten ontwikkelen. We verbinden onze wereld en de maatschappij en zorgen ervoor dat we samen nog beter worden. Samen maken we ambities waar. Nu en in de toekomst.