ZAANDAM - Zowel dames 1 als heren 1 van ZV De Zaan hebben zich geplaatst voor de play-offs en spelen de komende weekenden om het kampioenschap van Nederland. De finales om het landskampioenschap worden gespeeld in een zogenaamde "best-of-three".


Dames 1 ZV De Zaan
Kwartfinales
De dames zijn inde competitie als derde geëindigd en spelen de kwartfinale tegen Het Ravijn uit Nijverdal. Het Ravijn eindigde in de competitie als zesde. De eerste wedstrijd van de kwartfinale is op vrijdag 23 april om 19:00 uur in de Slag in Zaandam, de tweede wedstrijd wordt op zaterdag 24 april om 16.00 uur gespeeld in Nijverdal. En indien nodig zondag 25 april om 15.00 uur, in de Slag in Zaandam. In de reguliere competitie won ZV De met 10-4.

(Halve) Finale
De halve finales worden gespeeld op vrijdag 7 en zaterdag 8 mei, met indien noodzakelijk zondag 9 mei een derde ontmoeting. De finalewedstrijden worden gespeeld op 14 en 15 mei, met indien noodzakelijk een derde wedstrijd op zondag 16 mei

Helaas mag er nog geen publiek bij de finales aanwezig zijn wel worden de wedstrijden gestreamd zie daarvoor de site van ZV De Zaan.

Trainer/coach Arjan Vos is positief over de finales: "Onze jonge ploeg heeft tot nu toe een prima seizoen gespeeld. De verschillen tussen de top vier ploegen zijn minimaal. We zijn ambitieus en vol vertrouwen. Vrijdag wacht onze eerste klus. Daar richten we ons nu volledig op."

Heren 1 ZV De Zaan
Ook Heren 1 van ZV De Zaan heeft zich geplaatst voor de play-offs voor het kampioenschap van Nederland. Dit weekend spelen zij nog een reguliere competitiewedstrijd in de Slag tegen Den Haag. De drie weekenden daarop volgen de kwart- en halve finales en finale. Tegenstanders en tijden zijn nog niet bekend.