ZAANDAM - Trainer/coach Vincent Pirovano zal volgend seizoen niet meer aan het roer staan bij Merkala Zaanstad dames-1. Het trainerschap is momenteel moeilijk te combineren met zijn dagelijkse werkzaamheden als zelfstandig consultant. Vincent Pirovano: “Ik heb er bijna vijf seizoenen opzitten, waarvan 2,5 jaar als hoofdtrainer/coach van heren-1 en nu dus één seizoen bij de dames. Dat is best zwaar naast m'n werk en niet alleen de trainingen en soms verre uitwedstrijden, maar ook alles wat er omheen komt kijken. Daarbij is de aard van mijn werkzaamheden behoorlijk veranderd en nemen ook steeds meer tijd in beslag. Dan ontkom je er niet aan om een keuze te maken. Ik vind het wel jammer, net nu we met dames-1 lekker op weg zijn. Ik had dat graag verder willen uitbouwen.”

Vincent Pirovano laat een mooie erfenis aan resultaten achter zich bij Zaanstad. Na de degradatie met de heren uit de eredivisie, werd hij twee jaar later met een zorgvuldig opgebouwd team kampioen in de topdivisie met promotie terug naar de eredivisie als gevolg. In het eerste jaar eredivisie handhaafde hij zich knap met het team en stapte daarna over naar de dames. Met een relatief nieuw Merkala Zaanstad dames-1 staat hij momenteel in de middenmoot, de hoogste positie in de eerste divisie van de afgelopen jaren en laat hij een goede basis achter.

Overigens zal hij wel betrokken blijven volgend seizoen bij Zaanstad als trainer/coach van de meisjes-B1. Bestuur en TC zijn Vincent zeer erkentelijk voor al zijn werk als trainer/coach als ook voor al zijn andere deskundige bijdragen en hoge betrokkenheid bij de club.

Voor komend seizoen wordt er momenteel gewerkt aan de invulling van de functie van trainer/coach van Merkala Zaanstad dames-1. Wil je meer weten? Stuur dan een email naar de TC van Zaanstad via tc@vvzaanstad.nl.