ZAANDAM - Aankomend weekend staat er een mooi waterpoloweekend op het programma voor de dames van ZV De Zaan. Het is een belangrijk weekend in aanloop naar de eerste Euro League poulefase in Rome die op 31 oktober start.


Zaterdag 19 oktober neemt het voltallige dames 1 van ZV De Zaan, inclusief de vier A-internationals, het in de bekercompetitie op tegen landskampioen GZC Donk. Zondag 20 oktober treedt ons eredivisieteam aan tegen onze streekgenoot ZV De Ham ZC. Kortom, een spannend en belangrijk weekend voor dames 1.

KNZB Beker:
19 oktober 2019 17:05 uur ZV De Zaan - WIDEX GZC Donk (De Slag)
Zaterdag 19 oktober speelt dames 1 van ZV De Zaan - inclusief de Oranje internationals Maud Koopman, Maartje Keuning, Ilse Koolhaas en Bente Rogge - in de bekercompetitie tegen landskampioen GZC Donk. Dat belooft een eerste serieuze krachtmeting te worden richting de Euro League, die op 31 oktober aanstaande in Rome begint. De ploeg uit Gouda kan namelijk ook rekenen op deelname van vier A-internationals, waaronder wereldtopper Maud Megens, en een aantal voormalige Oranje-speelsters. De Zaan moet het stellen zonder midvoor Kitty Lynn Joustra, die tijdens een trainingskamp met het Nederlands team haar duim blesseerde.

Competitie Eredivisie Dames 1
20 oktober 2019 14:45 uur De Ham – ZV De Zaan (Krommenie)
Zondag 20 oktober speelt de jonge eredivisieploeg van ZV De Zaan tegen de dames van De Ham. Deze streekderby staat voor het eerst sinds 2 jaar weer op het programma en staat altijd garant voor spektakel. De Zaan is na nederlagen tegen landskampioen GZC Donk en het Leidse ZVL nog zonder punten in de competitie, dus de ploeg van coach Arjan Vos moet in De Crommenije vol aan de bak.