ZAANDAM - Op een zonovergoten zondag hadden de dames de returnwedstrijd tegen Pancratius uit Badhoevedorp. De uitwedstrijd was geëindigd in een 3-1 nederlaag. Er viel dus wel het een en ander recht te zetten...

Terechte voorsprong
Niet dat Pancratius het betere team was in de eerste helft, maar ze hadden wel het betere van het spel. Dit lag meer aan het feit dat de Herculadies de tegenstander teveel ruimte gaf om hun spel te kunnen spelen. Echt grote kansen leverde dit niet op voor Pancratius. Het leek er op uit te draaien dat het een wedstrijd van weinig doelpunten zou gaan worden. Vlak voor het rustsignaal wist Pancratius te scoren. Uit een corner zeilde de bal achter Tatiana in het Herculesdoel. Ruststand: 0-1.

Maatje 38
Na de pauze draaide de wedstrijd compleet om. De Herculadies zaten er bovenop waardoor Pancratius niet meer in hun spel kwam. Het werd zoals op de bank van Pancratius gezegd werd een "voetbalgevecht". De 1-1 werd gemaakt door Mariska. Van buiten de zestien nam Mariska de bal op haar pantoffeltje (maatje 38) en liet de keepster van Pancratius kansloos. Dit smaakte uiteraard naar meer en de Herculadies namen geen gas terug maar zetten de druk er vol op.

Twee splijtende passes
Pancratius kwam ternauwernood van hun eigen helft af. Merle had in de rust goed geluisterd naar de trainer dat ze dieper moest gaan staan en dat betaalde zich dubbel en dwars uit. Uit twee splijtende diep gespeelde passes kwam Merle oog in oog met de keepster te staan. Beide keren kon de keepster van Pancratius niets anders doen dan de bal uit het net vissen. Stand 3-1. Wedstrijd gespeeld. Vlak voor tijd werd Denise onreglementair binnen de beruchte lijnen tegen de kunststofgrasmat gewerkt. Bal op de stip. Tatiana nam de honneurs waar om de pingel onberispelijk achter de Pancratius keepster te deponeren: 4-1. De eindstand werd uit eindelijk 5-1. Merle maakte haar derde deze middag.

De punten zijn weer binnen. Volgende week de uitwedstrijd bij SVIJ.