OOSTZAAN - Met ingang van het nieuwe seizoen 2019-2020 gaan VV Compaen Oostzaan HS1 (1e divisie B) en SMC Zaanstad Fysiotherapie|Fitness samenwerken om de mannen fysiek, mentaal en vooral blessurevrij door een prachtig seizoen te loodsen.

De ambities van Compaen zijn onverminderd hoog; Na een vierjarig verblijf in de Topdivisie (2014-2018) moge het duidelijk zijn dat de degradatie hard is aangekomen. Net zoals alle teams in de top van het Nederlandse volleybal kreeg ook Compaen te maken met vele spelerswisselingen. Het “eerste“ seizoen in de 1e divisie was dan ook geen onverdeeld succes; Pas in de tweede competitiehelft begon het te draaien maar uiteindelijk waren er toch P/D wedstrijden voor nodig om het aanstaande seizoen opnieuw in de 1e divisie te spelen.

Compaen start het seizoen 2019-2020 met de jongste selectie ooit; De pensionering van routiniers Michiel Majoor en Mike Kruizinga en de komst van Sven Vermeulen, Jesse Koopman, Taran Jonk en Calvin Ooms betekent dat de heren ten strijde trekken met negen van de elf spelers onder de 22 jaar.

Enter Sport Medisch Centrum Zaanstad. Om die jonge honden allemaal heel te houden én beter te maken wordt er een gebalanceerd kracht- en fitnessprogramma samengesteld voor elke individuele speler en namens SMC was sportfysiotherapeute (MSc) Elsa Opgelder vanavond voor de eerste training aanwezig om uit te leggen wat ze allemaal voor ons in petto heeft. Woensdag a.s worden de mannen uitgebreid getest waarna ze aan de bak kunnen.

Het wordt een mooi seizoen!