OOSTZAAN - Met een stevige investering in materiaal én expertise verzorgt VV Compaen Oostzaan vanaf nu haar eigen kracht- en fitnesstrainingen.

Trainer Sven Vermeulen is verguld met het nieuwe materiaal: “Het biedt ons als vereniging ongekende flexibiliteit om krachttraining in onze eigen hal in Oostzaan te kunnen doen. Tot nu toe werkten we samen met sportscholen maar dat was meestal beperkt tot de eerste selectieteams en vaak op enige afstand. Dit spul is van de héle vereniging, van Topdivisie tot CMV-jeugd. En we hebben niet bezuinigd op kwaliteit.”

Om de lange Corona-zomer door te komen startte Compaen met “bootcamp”-trainingen in Recreatiegebied Het Twiske, die enorm populair bleken. Op sommige avonden zweette meer dan een kwart van het ledenbestand (iets meer dan 200, red.) zich gezamenlijk netjes op anderhalve meter afstand het schompes.

Bestuurslid Michiel Majoor: “Dat bootcamp gedoe is geweldig. Na 7 maart was er ineens niets meer… Maar je kunt niet zomaar tegen je leden zeggen “see you when I see you”. Die wekelijkse sessies in Het Twiske zijn heel belangrijk om de club bij elkaar te houden. Ook de clinic van international Gijs Jorna was wat dat betreft een groot succes. Met het nieuwe materiaal kunnen we onze leden nog weer een nieuwe uitdaging geven.”

Sporthal Oostzaan is inmiddels voorzien van een nieuwe vloer en er wordt volop getraind voor het nieuwe seizoen. Teammanager Heren 1 en organisator van de jaarlijkse “Compaendag” Marcel Vermeulen is optimistisch: “We gaan er op 5 september een prachtige dag van maken. Een vol programma met clinics voor de jeugd, een Topdivisie vierkamp en twee driekampen in de 2e en 3e divisie én uiteraard een barbecue. En ja, dat gaan we allemaal volgens de regels doen. Natuurlijk is het ingewikkeld maar Sporthal Oostzaan is groot genoeg. Als de huidige regels zo blijven gaat het door.”