ZAANDAM - Op de dag dat Sint verwacht aan te komen op de Zaanse Schans, is het op 17 november Super Saturday bij Zaanstad. Met als apotheose om 20.00 uur de eredivsiewedstrijd van Zaanstad tegen het TalentTeam Papendal.

Alhoewel de afgelopen twee wedstrijden slechts één punt opleverden is er zeker sprake van een positieve tendens. In de thuiswedstrijd tegen Orion won een sterk spelend Zaanstad de eerste set met ruime cijfers en haalde de ploeg een goed niveau in de derde set, die helaas verloren ging, met als resultaat een 1-3 nederlaag. Vorige week namen onze jongens tegen promovendus VoCaSa een 2-0 voorsprong, en kreeg het in de derde set kansen om het karwei af te maken, maar deze werden helaas niet benut. Daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van de Nijmegenaren, waardoor er slechts 1 punt mee naar huis mocht worden genomen.

Zaterdag is er tegen de dagelijks trainende talenten opnieuw een goede kans om een resultaat te halen. De ploeg uit Arnhem lijkt al redelijk op elkaar ingespeeld te zijn, getuige hun positie in de middenmoot, dus zullen de Zaanse mannen vol aan de bak moeten. Helaas zal Zaanstad Jong Oranje speler David Bes een aantal weken moeten missen vanwege een enkelblessure. Maar Zaanstad heeft talent genoeg achter de hand in het tweede team en voor zaterdag is Bas Roosendaal dan ook als zijn vervanger toegevoegd aan de selectie. Al met al voldoende ingrediënten voor een mooie strijd waarin zeker geen kadootjes zullen worden weggegeven. De wedstrijd start om 20.00 uur en voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot de wedstrijd zelf is gratis.

Eerder op de dag speelt om 17.00 uur Merkala Zaanstad dames-1 in de eerste divisie tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc uit Stramproy (L). Zaanstad heeft deze competitie al een aantal punten achtergelaten in Limburg en zal er alles aan doen om zaterdag zoveel mogelijk punten in Zaandam te houden. Het team zal ondertussen de rest van dit seizoen de ongelukkige Inge Oudejans als diagonaal moeten missen vanwege een kruisbandblessure. Binnen het team is er echter genoeg talent om dat op een goede manier in te vullen.

Het belooft weer een mooie Super Saturday te worden waarop vele Zaanstadteams in actie komen. Eigenlijk beginnen we al vrijdagavond met een uitgebreid programma met diverse seniorenteams. De zaterdag begint om 9.00 uur met ABC-jeugdwedstrijden en vanaf 15.00 uur komen alle divisieteams in actie.En natuurlijk kun je voor een drankje en een hapje weer terecht in onze eigen gezondere sportkantine. Ex-international en oud Zaanstad-jeugd-speelster Debby Stam zal vanaf 16.00 uur acte-presence geven namens Team:Fit en de “Deb-wrap” presenteren, die ook verkrijgbaar is bij de bar. Bij deze gelegenheid zal er een verloting plaats vinden van een origineel Nederlands Team-shirt. Het shirt zal persoonlijk door Debby worden uitgereikt na de eerste set van de wedstrijd Zaanstad-TalentTeam. Meer informatie is te vinden op www.vvzaanstad.nl/debby-stam-presenteert-deb-wraps