NAALDWIJK - Westlandia heeft zondag voor een verrassing gezorgd door het hoog geklasseerde OFC met 3-1 terug te wijzen. De Oostzaner formatie, succesvol op het veld, maar de laatste weken geplaagd door een hoop hectiek van buitenaf, werd na de rust geklopt door de ploeg van Marcel Koning.

Een week gelden wist OFC met een klinkende zege op Groene Ster nog de vorm te bevestigen, doch in Naaldwijk verliep het geheel anders voor de ploeg van trainer Roy van der Mije. Nick van Vliet hielp de thuisclub na een klein kwartier aan de leiding. Na een aantal goede mogelijkheden wist topscorer Tim Freriks vlak voor rust de gelijkmaker uit een strafschop te scoren.

In de tweede helft wist Westlandia de wedstrijd naar zich toe te trekken. Donovan de Groot bracht de thuisploeg op 2-1 en vlak voor tijd torpedeerde OFC-doelman Atam Koroglu Westlandia-spits Gio Serbony. Behalve de rode kaart voor Koroglu wist Patrick Batist ook nog de strafschop te benutten met een 3-1 eindstand tot gevolg.