WORMERVEER/UITGEEST - In de 1e Klasse A van het zondagvoetbal zijn zowel Fortuna Wormerveer als Assendelft afgelopen weekend op een puntendeling blijven steken.


Fortuna Wormerveer van trainer René van Elsland was flink gehavend en tegen het nog ongeslagen AFC '34 liet men de gasten dan ook het spel maken. Na de rode kaart die keeper Sem Grapendaal verleden week kreeg in het uitduel bij Kolping Boys werd het doel verdedigd door Justin Jager. Ook topscorer Jordi Wigman moest een schorsing uitzitten. Mede dankzij het sterke keeperwerk van Jager hield Fortuna de Alkmaarders op 0-0, een uitslag waar men in Wormerveer wel vrede kon hebben.

Assendelft en FC Uitgeest waren voor het weekend nog puntloos en gaven elkaar zondag in Uitgeest ook niets toe. De thuisploeg kwam na een uur spelen op voorsprong door een benutte strafschop van Smit waarbij keeper Yort Willems de rode kaart zag. Met tien tegen elf toonde Assendelft echter toch veerkracht en een klein kwartier voor tijd zorgde Maarten Spanjaard alsnog voor een verdiend punt: 1-1.