WORMERVEER/HILLEGOM - De twee Zaanse ploegen in de 1e klasse A van het zondagvoetbal hebben beiden drie punten kunnen bijschrijven. Fortuna Wormerveer won in extremis op eigen veld van SV Hoofddorp terwijl Assendelft zegevierde op bezoek bij SV Hillegom.

Jordy Wigman was de gevierde man bij Fortuna Wormerveer. De ploeg van trainer René van Elsland liep op slag van rust tegen een achterstand aan tegen SV Hoofddorp door een doelpunt van Sherrif. Wigman maakte een kwartier voor tijd niet alleen de gelijkmaker, maar zorgde in blessuretijd ook voor de winnende treffer: 2-1.

Assendelft kwam in Hillegom al snel op achterstand, maar had dit voor de rus al omgekerd door treffers van Lesley van der Ven, Jordy Opdam en Rick Neele. De thuisploeg deed na de rust nog wel iets terug, maar de punten waren voor de ploeg van trainer Lars Keppel: 2-3.