ZAANSTAD - In de 3e Klasse B van het zondagvoetbal stonden er twee derby's op het programma namelijk Sporting Krommenie-WSV '30 en SVA-Saenden. Daarnaast kwam ook Hercules Zaandam in actie.


Koploper Hercules Zaandam had het alleen in de eerste helft moeilijk met SV De Rijp. Na 45 minuten stond het 2-2 door treffers van Bas Ent en Tristan van Oosenbrugge. Na de rust kroonde Dennis Schavemaker zich met een hattrick tot man van de wedstrijd terwijl ook Kevin Wijndal nog een duit in het zakje deed. Het duel eindigde in 6-3 voor de thuisploeg.

Sporting Krommenie staat nog altijd vierde na een nipte zege op streekgenoot WSV '30. Zes minuten voor tijd wist Jim Gielen met een rake kopbal de enige treffer van de wedstrijd te maken (1-0)

Saenden is de laatste weken aardig in vorm en toonde dat op bezoek bij SVA. De ploeg uit Wormerveer nam revenache voor de eerdere 0-3 nederlaag en won nu met 1-4 door doelpunten van Mikey Hoffs, Araujo Poyato, Damian Wijndal en Dani Beukman. Tussendoor mocht Noah Bruins namens SVA de eer redden.