ZAANSTAD - In de eerste klasse heeft Zaanlandia de tweede overwinning op rij geboekt. Met enig fortuin werd SDZ verslagen. Fortuna Wormerveer ging onderuit bij Legmeervogels.

Onder stormachtige omstandigheden toonde Zaanlandia zich de gelukkigste want eigenlijk was SDZ de betere ploeg. De wedstrijd kwam pas echt op gang in de tweede helft toen de net ingevallen Tim Klaasen-Bos, die vlak daarvoor al eens de lat hard geraakt keeper Bosma met een kopbal passeerde. Bosma hield even later zijn ploeg op de been met een cruciale reddingen hoewel Zaanlandia tot dan weinig in de melk te brokkelen had trok het de wedstrijd in de laatste twintig minuten wel naar zich toe. Uit de kluts scoorde Reino Kok de gelijkmaker, en even later was het jeremy Kho die de wedstrijd met een lage schuiver besliste: 2-1.

Fortuna Wormerveer, afgelopen week nog verrassend te sterk voor ADO '20 in de beker, liet het bij Legmeervogels in Uithoorn in de tweede helft volledig afweten. Emre Bilgin had de ploeg van trainer Juan Fernandez Coto in de eerste helft op voorsprong gebracht, maar door slordig spel kon men deze voorsprong niet vast houden. Legmeervogels scoorde na rust binnen een kwartier tweemaal en gaf dit niet meer uit handen.