ZAANDAM - Gezonde tussendoortjes maken, nieuwe spellen leren, dansen en sporten, dat kan allemaal bij de Zaanse Voorjaars Experience. In de voorjaarsvakantie van maandag tot en met vrijdag kunnen alle kinderen gratis mee doen met sport, cultuur en lifestyle workshops.

In sporthallen en gymzalen zijn iedere middag leuke Zaanse Experiences, waar sportverenigingen, cultuur en lifestyle instanties workshops organiseren. Er is aandacht voor gezonde voeding en de kinderen maken zelf een gezond tussendoortje. Alle kinderen van 6 t/m 17 jaar worden in groepjes onderverdeeld en doen zo mee aan een circuit met workshops. Zij maken kennis met nieuwe activiteiten of leren bijzondere vaardigheden.

De special experience biedt gezelligheid voor kids met en zonder beperking

Samen sporten en spelen geeft energie en begrip. Op de Zaanse Special Experience (vrijdag 25 februari) komen kinderen met en zonder beperking samen voor een gezellige middag met sport, cultuur en lifestyle. Alle kinderen zijn om 13:00 uur uitgenodigd in Sportcentrum Trias te Krommenie. Aanmelden voor de Special Experience kan op www.zaanse-experience.nl

Zaanse Mini Experience

Ook voor peuters en kleuters staat er iets moois op het programma. Op dinsdag- en donderdagochtend is de Mini Experience in sporthal Zaanstad Zuid.

Kies Je Sport

Sportverenigingen verzorgen de sport workshops op de experience. Wanneer kinderen geïnteresseerd zijn in een bepaalde sport, dan kunnen zij zich aanmelden voor Kies je Sport Zaanstad en kosteloos proeflessen volgen.

Meer informatie op www.zaanse-experience.nl

Informatie over de exacte locaties en aanvangstijden is te lezen op www.zaanse-experience.nl. Iedereen die deel wil nemen aan de Mini of de Special Experience vragen wij om zich vooraf aan te melden via de website. Voor de andere dagen is er een vrije inloop.

Veiligheidsmaatregelen

De Zaanse Experience wordt georganiseerd volgens de RIVM richtlijnen, de actuele coronamaatregelen en het Protocol Verantwoord Sporten in Zaanstad.