ZAANDAM - Zaterdag 13 oktober is het tijd voor de eerste Super Saturday bij VV Zaanstad. Vanaf 9.00 uur barst het volleybalspektakel los in Topsportcentrum De Koog. Na jeugd- en divisieteams komt om 17.00 uur Mekala Zaanstad dames-1 in actie tegen Vollingo uit Gouda. De apotheose van de dag is de wedstrijd van Zaanstad Heren 1 tegen Advisie/SSS.

Vorige week maakte Heren 1 nog een valse start in het nieuwe seizoen eredivisie tegen Coniche Topvolleybal Zwolle. De tegenstander van zaterdag - Advisie/SSS uit Barneveld - leed ook een te verwachten nederlaag bij Lycurgus. Na de valse start zal Zaanstad er alles aan doen om hieraan een vliegend vervolg te geven. SSS kreeg vorig seizoen steun door va een grote groep trouwe supporters, de ‘green army’. Het Zaanse publiek zal het beste in zichzelf naar boven moeten halen om dit groene leger te overstemmen. De wedstrijd start om 20.00 uur en voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. Tevens kunnen de toeschouwers voor de wedstrijd een sprong wagen op de spronghoogtemeter. De uitslag zal na de eerste set bekend worden gemaakt. De toegang tot wedstrijd zelf is overigens gratis.

Voorafgaand aan de wedstrijd van Heren 1, gaat Merkala Zaanstad dames-1 om 17.00 uur de strijd aan met Vollingo, een team dat het eerste damesteam al jaren tegenkomt. Beide teams staan in de middenmoot na drie wedstrijden, beide teams verloren vorige week. Zaanstad haalde nog een puntje op in Velden, Vollingo bleeft met lege handen staan tegen Volley Tilburg. Wedstrijden tegen Vollingo bieden altijd spektakel. Het zal dan ook zeker de moeite waard zijn om deze wedstrijd te bekijken en de Zaanse dames aan te moedigen.

Het belooft weer een mooie Super Saturday te worden waarop vele Zaanstadteams in actie komen. Eigenlijk beginnen we al vrijdagavond met een uitgebreid programma met seniorenteams. De dag begint om 9.00 uur met diverse ABC-jeugdwedstrijden en vanaf 15.00 uur komen alle divisieteams in actie. En natuurlijk kun je voor een drankje en een hapje weer terecht in onze eigen sportkantine.