ZAANDAM - Op zaterdag 14 september presenteert het vernieuwde Zaanstad-heren-1 – uitkomend in de nationale eredivisievolleybal – zich voor de eerste keer aan het eigen publiek in De Koog in een oefenwedstrijd tegen topdivisionist Donitas. Het is de apotheose van de jaarlijkse Open Dag van VV Zaanstad. Gedurende deze dag zullen (bijna) alle teams zich laten zien in een dag boordevol volleybal. Het slotstuk begint om 20.00 uur en voor die tijd zullen de spelers en staf worden voorgesteld. De entree is gratis.

Het succesteam van vorig seizoen – Zaanstad plaatste zich toen in de kampioenspoule bij de beste zes Nederland – is behoorlijk gewijzigd. Zo vertrokken spelers als Jannes van der Ham, David Bes en Joris Berkhout naar Orion en Dynamo, topteams in Nederland. Met de komst van Guido Spooren (Inter Rijswijk) en Koes Baas (Compaen) als spelverdelers, passer-loper Max van Straten (Compaen) en op het midden Ray Espoza (Zwolle) en Robin Ottenhof (Zaanstad-heren-2) zijn waardige vervangers gevonden. Trainer/coach Sandor Rieuwers: “Natuurlijk zijn deze spelers nieuw en hebben nog weinig tot geen eredivisie ervaring. Dat betekent nu hard werken in de voorbereiding om straks zo goed mogelijk aan de start te staan. Gelukkig trainen we dit seizoen vier keer per week en is er veel enthousiasme in de groep.”

Samen met de kern van vorig seizoen – Daniël Homburg, Erwin Huinen, Marijn van Gool, Lars de Boer, Lesley Kef en Rueben Schoones – staat er dan ook weer een mooi team. De voorbereidingsperiode duurt na zaterdag nog drie weken elke zaterdag oefenwedstrijden en een teamweekend. De competitie in de eredivisie volleybal begint op zaterdag 12 oktober. Zaanstad speelt dan thuis om 20.00uur tegen Advisie/SSS.