ZAANSTAD - Het jongens-A-team van Zaanstad is zaterdag Nederlands Kampioen geworden tijdens het NOJK/Volleybal Open Direct. De Zaanse jongens – versterkt met Leon Luini en Jesper van Muijden van het TalentTeam - wonnen hun drie poulewedstrijden met 2-0 achtereenvolgens van Sliedrecht, VC Polaris en Inter Rijswijk.

In de halve finale moest het team van het coach-duo Sandor Rieuwers en Marc Donker het opnemen tegen SV Dynamo Apeldoorn. De eerste set ging ruim naar Zaanstad met 25-15. In de tweede set lieten de jongens het even lopen (18-25) waarna Zaanstad in de derde set toesloeg: 15-8.

En dan de finale en weer was Inter Rijswijk de tegenstander, waartegen eerder op de dag al met 2-0 van was gewonnen in de poule. Zoals zo vaak in toernooien zegt dat niets, in de finale moet het echt gebeuren. In twee spannende sets versloeg Zaanstad Inter Rijswijk met twee keer 25-23. Zaanstad Jongens-A is wederom Nederlands Kampioen, nadat dit eerder in 2002 en 2012 was gebeurd.

Daarna volgde de huldiging met de uitreiking van de medailles en de schaal door Nevobo-directeur Guido Davio. Thieme de Jong werd uitgeroepen tot Most Valuable Player (MVP) bij de jongens. Sudosa Desto ging er bij de meiden-A met de schaal er van door. Het was het einde van een prachtige dag in de Koog georganiseerd door VV Zaanstad.