ZAANDAM - Voor een goed gevuld Topsportcentrum (zo’n 300 bezoekers) speelde Zaanstad de vierde thuiswedstrijd in de kampioenspoule, nu tegen Dynamo uit Apeldoorn. De zaal is steeds beter gevuld door inspanningen om meer publiek te bereiken onder andere via fanbasemarketing en door een goede opkomst van het Dynamo-publiek. Daarom moesten er bij het begin van de wedstrijd nog tribunes worden bijgezet. Het thuispubliek hoopte op een verrassing, omdat Zaanstad sinds 20 oktober altijd setwinst had gekend bij een thuiswedstrijd.

Coach Sandor Rieuwers startte met Joris Berkhout, Lesley Kef, Lars de Boer, Daniel Hoonhout, Marijn van Gool, Daniel Homburg en libero Rueben Schoones. Tot 6-7 ging het redelijk gelijk op, waarbij beide kanten veel fouten maakten. Toen nam Dynamo vooral via het duo Bram Langevoort en Renzo Verschuren afstand: 8-14. Op een servicebeurt van Lesley kef kwam Zaanstad terug naar 14-15. Lesley Kef zou later in deze set via zijn aanval zorgen dat Zaanstad aan kon haken op 20-20 en 21-22, maar het duo Bram Langevoort en Renzo Verschuren voorkwam dat Zaanstad uit kon lopen. Daardoor ging de eerste set met 22-25 naar Dynamo.

In de tweede set startte Zaanstad met Erwin Huinen op de plaats van Daniel Homburg. Dynamo liep deze set ook snel weg door Bram Langevoort (die 2 aanvalspunten en een ace scoorde) en Renzo Verschuren, zodat Sandor Rieuwers een time-out moest nemen op 3-8. Toen Rik van Solkema ook begon te scoren, terwijl bij Zaanstad het vooral van Lars de Boer moest komen, moest Sandor zijn tweede time-out op 6-13 nemen. Hij wisselde daarna Kjeld Broekema voor Lesley Kef en later Jannes van der Ham voor Daniel Hoonhout, maar toen stond het al 9-19. Het duo Jannes van der Ham en Erwin Huinen wilde het er niet bij laten zitten. Twee aces van Erwin Huinen en twee killbocks van Jannes van der Ham brachten de stand op 13-20. Daarna bleven zij samen met Marijn van Gool nog scoren, maar konden niet verhinderen dat de set met 19-25 naar Dynamo ging.

In de derde set kwam David Bes op de plaats van Marijn van Gool spelen. Zaanstad had een lichte voorsprong tot 7-6, maar in de fase erna maakte Zaanstad zes persoonlijke fouten en kon Dynamo via zijn sterkere aanval afstand nemen: 15-19. Op de service van Kjeld Broekema kwam Zaanstad terug naar 18-19. Jannes van der Ham en Lars de Boer brachten de stand op 21-21. De gedreven Joris Berkhout wilde zich tegen zijn nieuwe club (voor volgend jaar) laten zien en scoorde een killblock op Bram Langevoort: 22-21. Redbad Strikwerda vluchtte in een time-out en zijn buitenaanvallers brachten de stand op 22-23. Via een frivole korte set-up achterover op David Bes wilde Joris Berkhout nog eens excelleren, maar het Dynamo-blok had het goed “gelezen” en het werd 22-24. Daarna werd het 23-25 en gingen de drie punten naar Apeldoorn.

De Zaanstad-mannen gaan nu eerst op woensdag 27 maart om 20.00u in Doetinchem proberen Orion te verrassen en dan volgt op zaterdag 30 maart nog een uitwedstrijd en wel een heel belangrijke. In Houten wordt om 20.00u tegen concurrent Taurus gespeeld. Op 6 april 19.30u is de laatste thuiswedstrijd tegen Lycurgus, dat geen punt mag laten liggen.