KOOG AAN DE ZAAN - Anders dan anders zal de eredivisiewedstrijd Zaanstad-Orion gespeeld worden op zondagmiddag 4 november om half vijf. Achterhoek Orion is natuurlijk een tegenstander van formaat. Dat betekent dat Zaanstad aan de bak zal moeten om er een aantrekkelijke wedstrijd van te maken en misschien wel voor een kleine verrassing te zorgen.

Afgelopen zaterdag herstelde Zaanstad zich van het redelijk kansloze verlies in de laatste thuiswedstrijd tegen SV Land Taurus. In Apeldoorn tegen Draisma Dynamo – ook één van die topploegen – liet Zaanstad vanaf het eerste punt zien dat het er een echte wedstrijd van wilde maken. Zaanstad ging flitsend van start en nam brutaal een 0-1 voorsprong. Dynamo herstelde zich daarna en Zaanstad kwam op beslissende momenten net wat tekort met als resultaat een 3-1 nederlaag.

Zondag dus een nieuwe kans om misschien voor een stunt te zorgen tegen een ploeg uit de top-3. De steun van het eigen publiek in De Koog zou het verschil kunnen maken. De wedstrijd start zondag om 16.30 uur en voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De uitslag zal na de eerste set bekend worden gemaakt. De toegang tot wedstrijd zelf is gratis.

Verder ook bij Zaanstad dit weekend een uitgebreid programma:

- Vrijdagavond seniorenwedstrijden in De Koog
- Zaterdagochtend: CMV-jeugd speelt in De Bloemen, in Castricum
- Zaterdag hele dag: ABC-jeugd en senioren (divisie) teams in Zaanlands-West

Alleen Merkala Zaanstad dames-1 is vrij dit weekend. Afwijkend is dus dat de wedstrijden op zaterdag in Zaanlands-West worden gespeeld en niet in De Koog. Veel volleybalplezier voor iedereen en vergeet niet op zondag om half vijf naar De Koog te komen!