ZAANDAM - Het leek een zondag zonder zorgen te worden voor Zaanstad heren 1 met Coniche Topvolleybal Zwolle als tegenstander. Zwolle – op dit moment laatste in de eredivisie – is met een schrale 7 punten de hekkensluiter van de eredivisie en moet zich na deze wedstrijd gaan voorbereiden op de play-outs. Zondag 3 februari zorgden de volleyballers uit de Zaanstreek voor een spektakel door te stunten tegen de landskampioen Lycurgus: 3-1 winst. En dus lijkt alles te kunnen in Zaanstad, die hun laatste wedstrijd van de reguliere competitie mogen eindigen met een thuiswedstrijd. Nadat directe concurrent VoCaSA zaterdag met 3-1 verloor van Taurus, waren de play-offs voor Zaanstad al een feit. Een wedstrijd zondag dus zonder druk, een tegenstander waartegen gewonnen kon worden en natuurlijk met het thuispubliek in het achterhoofd, leek Zaanstad op papier de favoriet te zijn.

Zaanstad begon echter slordig met veel eigen fouten en de eerste time out werd al aangevraagd op een stand van 5-8 door Sandor Rieuwers, coach van Zaanstad. De time out kon het spel van Zaanstad niet omzetten, waarna er op een stand van 6-11 de 2e time out moest worden ingezet. Zwolle kreeg meer vertrouwen door het matige spel van Zaanstad en sleepte de eerste set binnen met 17-25. Zaanstad begon opgewekter aan de 2e set en kwam vooral met wilskracht op voorsprong. Het team begon te leven maar door enkele persoonlijke fouten bleef het lang spannend. De set werd nipt binnengesleept met 25-22. In derde en vooral de vierde set kon Zaanstad het iets betere spel vasthouden. Er volgden een aantal harde smashes en verschillende mooie killblocks. Zaanstad trok dan ook in de derde en vierde set (25-22 en 25-18) aan het langste eind wat resulteerde in een 3-1 overwinning.

Het was het slotstuk van de reguliere competitie in de eredivisie volleybal. Zaanstad heeft zich na de winst op Zwolle als vijfde geplaatst voor de kampioenspoule in de eredivise volleybal. Deze zal voor Zaanstad starten met een thuiswedstrijd op zondag 24 februari tegen Sliedrecht. We rekenen er op dat volleybalminnend publiek uit de Zaanstreek en omstreken, de ploeg in de kampioenspoule zal komen aanmoedigen!