ZAANDAM - Op zaterdag 20 oktober om 20.00 uur speelt Zaanstad de tweede opeenvolgende thuiswedstrijd. Na de overtuigende overwinning van afgelopen zaterdag tegen Advisie/SSS is SV Land Taurus de volgende tegenstander in De Koog. En laat het nu net zo zijn dat SSS en Taurus woensdag tegen elkaar hebben gespeeld in Barneveld. Na een bloedstollende vijfde set trok uiteindelijk Taurus met 20-22 aan het langste eind.

Ogenschijnlijk ontlopen SSS en Taurus elkaar dus niet zoveel en mag je verwachten dat Zaanstad ook zaterdag een goed resultaat kan neerzetten. In de oefencampagne speelden beide ploegen tegen elkaar in Houten en won Taurus alle sets, zij het drie maal met minimaal verschil. Echter zoals we in de eerste wedstrijd tegen Zwolle hebben gezien, zeggen resultaten in oefenwedstrijden zeker niet alles.

Taurus, de verrassende bekerwinnaar van het vorige seizoen, heeft net als Zaanstad een behoorlijke verjonging ondergaan en moet gezien worden als één van de concurrenten voor de play-offs. De ploeg van oud-Zaanstad coryfee Erik Gras en met oud-Zaanstad speler Hidde Uittenbosch in de gelederen, zal er zeker op uit zijn om één of meer punten uit De Koog mee te nemen naar Houten. Het belooft derhalve een interessant duel te worden. Als Zaanstad er vanaf het eerste punt staat en het publiek zich wederom laat horen, dan zijn er zeker winstkansen voor Zaanstad.