ZAANDAM - Voor de wedstrijd afgelopen zaterdag tegen Abiant Lycurgus had de Nevobo nog een verrassing voor Zaanstad in petto. Het team werd door de scheidsrechters uitgeroepen als sportiefste heren-team in de eredivisie. Lars de Boer mocht als aanvoerder ‘De Duim’ in ontvangst nemen van official Huub van Buul.

Voor Zaanstad stond er in de laatste thuiswedstrijd niet meer zo heel veel op spel. Het team zal als zesde van Nederland eindigen. Anders was dat voor tegenstander Abiant Lycurgus die zich graag definitief wilde plaatsen voor de play-offs. De groningers slaagden daarin glansrijk via een duidelijke 0-3 overwinning. In derde set kregen achtereenvolgens de afscheid nemende Ferdy Wever en Joris Berkhout een publiekswissel.

Na afloop was er ruimte voor praatjes en foto’s. Man of the match werden bij Lycurgus Stijn Held en bij Zaanstad Kjeld Broekema. Vervolgens werd er door bestuur en spelersgroep afscheid genomen van Joris, Ferdy en Puk, die de afgelopen jaren massage/verzorging van de spelers heeft gedaan. Tot slot werden de vrijwilligers die alles regelen om de wedstrijden van Zaanstad-heren- 1 bedankt voor al hun inzet en door de spelersgroep uitgenodigd voor een borrel/bbq.

Een waardig einde van het seizoen met voor Zaanstad als absoluut hoogtepunt de 3-1 overwinning in de thuiswedstrijd op 3 februari tegen …. juist ja Lycurgus. En zo was cirkel een beetje rond zaterdag. Nog één wedstrijd te gaan dit seizoen: volgende week zaterdag uit tegen Sliedrecht.

Meer foto's via www.facebook.com/vvzaanstadh1/photos/pcb.2600896673273845/2600890253274487/?type=3&theater