ZAANSTAD - Aanstaande zaterdag 12 oktober begint het eerste herenteam van Zaanstad aan een nieuw seizoen eredivisievolleybal. Om 20.00 uur zal in Topsportcentrum De Koog de eerste bal geslagen worden tegen Advisie/SSS. Na een wisselvallige oefenperiode en een prima teamweekend mag het team van Sandor Rieuwers en Derk de Saegher laten zien waar het staat in competitie. Rieuwers: “We zijn zes belangrijke spelers kwijt geraakt. Zo zagen we afgelopen zondag Jannes van der Ham en David Bes schitteren bij Landskampioen Orion in de strijd om de Supercup. Het is wel een verklaring waarom we nog wat wisselvallig zijn”.


Alles bij elkaar zijn er van het team van vorig seizoen nog vijf spelers over. Rieuwers: “Gelukkig hebben we nieuwe ambitieuze spelers gevonden, waarbij een aantal nog wel aan het niveau moeten wennen. Betekent nu wel bouwen aan een nieuw team dat we aan de ene kant wat de tijd moeten geven, maar waarbij we aan de andere kant natuurlijk gaan voor het resultaat. Onze doelstelling is handhaving en wie weet zit er nog wel meer in het vat”.

Zaterdag 12 oktober is direct ook Super Saturday, die al begint op vrijdagavond met diverse wedstrijden. Op zaterdag de ABC jeugd en de hogere (divisie) teams met als klapstuk in de eerste divisie Merkala Zaanstad dames-1 tegen VC Velden.

Het belooft dan ook druk te worden in de De Koog met een programma boordevol volleybal. Gedurende de dag is onze gezonde sportkantine natuurlijk open voor een hapje en een drankje. Het slotakkoord dus de eredivisiewedstrijd Zaanstad tegen SSS, aanvang 20.00 uur, toegang drie euro, met seizoenspas voor leden gratis. Voor aanvang zullen er loten verkocht worden voor de jeudloterij met leuke prijzen. Doe dus mee, de opbrengst gaat naar het jeugdvolleybal bij Zaanstad ... en de jeugd heeft de toekomst.