ZAANDAM - Op zaterdag 24 augustus – een zinderde mooie zomerdag – is Zaanstad heren-1 van start gegaan met de voorbereiding op het zaalseizoen. Gedurende de zomer had de vernieuwde selectie al de ‘nodige meters gemaakt’ in het krachthonk onder begeleiding van Martijn van Braam / Personal Fitness Center. De zaterdag begon dan ook met een serie testen om goed zicht te krijgen op hoe iedereen er voor staat en dat zag er over de hele linie prima uit. Daarna volgde een lunch en teambespreking met de voltallige staf. Tot slot werd in een aangenaam gekoelde De Koog de eerste zaaltraining afgewerkt, waarna we om vier uur weer zagen dat de zon nog steeds scheen.

Het is voor de vernieuwde selectie met vijf nieuwe spelers het begin van uitgebreid voorbereidingsprogramma. Vanaf nu wordt er voluit vier keer per week getraind, elke zaterdag is er een oefenwedstrijd of oefentoernooi en er is een teamweekend gepland. Alles is er op gericht om een hecht team te gaan vormen en volleyballend helemaal klaar te zijn voor de start van de competitie op zaterdag 12 oktober thuis in De Koog tegen Advisie/SSS.

Het volledige oefenprogramma ziet er als volgt uit:
• zaterdag 31 augustus - Sliedrecht-toernooi (locatie De Basis)
• zaterdag 7 september - Driekamp CAS Zevenhuizen
• zaterdag 14 september - Zaanstad-dag, teampresentatie en oefenwedstrijd tegen Donitas, De Koog
• zaterdag 21 september - Driekamp SSS / Teamweekend
• zaterdag 28 september 2019 - Oefenwedstrijd Vocasa, De Koog
• zaterdag 5 oktober 2019 - Oefenwedstrijd Zevenhuizen, De Koog

Team 2019/2020: www.vvzaanstad.nl/topvolleybal/team-heren-1 Wedstrijdprogramma 2019/2020: www.vvzaanstad.nl/topvolleybal/psu-zaanstad-h1/