ZAANDAM - Na een lange periode van trainen en oefenwedstrijden is het zaterdag 6 oktober dan eindelijk zover. Om 17.00 start in Zwolle de eredivisie met de wedstrijd tussen Coniche Topvolleybal Zwolle en Zaanstad. De Zaanse mannen zijn al vanaf zaterdag 18 augustus in training en hebben een uitgebreide oefencampagne achter de rug die hen leidde langs Sliedrecht, Houten en Barneveld.

Voor trainer/coach Sandor Rieuwers was het allemaal nieuw om bij Zaanstad te beginnen, maar het bevalt hem goed: “We zijn met veel plezier en enthousiasme aan de voorbereiding begonnen. Het is fantastisch om met een goede ploeg van 12 spelers te werken naar een prestatief team. De eerste drie weken hebben we vooral getraind op techniek en explosiviteit. Het was voor sommige spelers even wennen dat ze met dumbels en binnenbanden aan de slag moesten. Daarna hebben we de focus verlegd naar een spelconcept waarbij het resultaat voorop staat. De oefenwedstrijden geven mij veel vertrouwen voor de competitie. Er is door veel mensen hard aan gewerkt om de teamprestatie te verhogen. Het is fijn om te merken dat we het bij Zaanstad op technisch en organisatorisch vlak goed voor elkaar. Op dit moment zijn we klaar voor de eerste wedstrijd. We beginnen zaterdag uit tegen Zwolle. Uiteraard gaan we voor de winst. De spirit is goed en we hebben een team met veel potentie.''

Dat belooft een mooie start van de competitie te worden. Het team waar in vergelijking met vorig jaar Erwin Huinen, Frank Zutphen en Ronald de Boer afscheid hebben genomen, maar met de nieuwkomers Daniël Homburg, David Bes, Rueben Schoones en Jannes van der Ham, zal direct goed uit de startblokken willen komen. De week daarna op zaterdag 13 oktober volgt dan de eerste thuiswedstrijd tegen Advisie/SSS.