KOOG AAN DE ZAAN - Als apotheose van Super Saturday zal op 19 januari het eerste herenteam van Zaanstad de strijd aanbinden tegen directe concurrent VoCaSa. Deze wedstrijd is voor beide teams uitermate belangrijk voor plaatsing voor de playoffs.

Door de 3-2 overwinning tegen Dynamo vlak voor kerstmis, heeft Zaanstad goede zaken gedaan in de strijd om een play-off plaats, waarvoor – met uitzondering van Talent Team Papendal – de zes hoogst geëindigde teams na de reguliere competitie zich zullen plaatsen. Zoals de stand aangeeft, zijn Lycurgus, Orion, Dynamo en het verrassend sterke Sliedecht Sport al zeker van een play-off plaats. Voor de overige twee plaatsen komen Taurus, VoCaSa, SSS en Zaanstad in aanmerking. De onderlinge verschillen zijn verwaarloosbaar, de vraag is welke teams in de resterende wedstrijden de meeste punten zullen halen. Wil Zaanstad een goede kans maken, dan zal zaterdag met 3-0 of 3-1 gewonnen moeten worden van concurrent Vocasa, en datzelfde geldt voor de laatste thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Zwolle op 10 februari. In de tussenliggende wedstrijden uit tegen Talent Team (27 januari) en thuis tegen Lycurgus (3 februari) kunnen bonuspunten worden behaald, die het verschil kunnen maken tussen strijden tegen degradatie of meedoen met de elite in de strijd om het kampioenschap.

De wedstrijd Zaanstad-VoCaSa begint zaterdag om 20.00 uur in Topsportcentrum De Koog. Voorafgaand aan de wedstrijd zal de Zaanstad-jeugd loten verkopen waarbij de opbrengst ten goede zal komen aan de jeugdafdeling, want voor Zaanstad heeft de jeugd de toekomst. De toegang tot de wedstrijd zelf is gratis.

Eerder op de dag om 17.00 uur speelt Merkala Zaanstad dames-1 tegen Velden in de eerste divisie. Ongetwijfeld zal Zaanstad het goede spel tegen koploper Volley Tilbug van vorige week willen doortrekken. Velden heeft 8 punten meer met één wedstrijd meer gespeeld. Mooie kans dus voor Zaanstad om verder omhoog te gaan kijken in de tweede helft van de competitie.

En verder natuurlijk op Super Saturday heel veel volleybal waarop nagenoeg alle teams thuis spelen. Eigenlijk beginnen we al vrijdagavond met een uitgebreid programma met diverse seniorenteams. De zaterdag begint om 9.00 uur met ABC-jeugdwedstrijden in De Koog en de CMV speelt in De Bloemen in Castricum. Vanaf 15.00 uur komen alle divisieteams in actie

.In onze eigen gezonde sportkantine – boven bij de breedtesporthal – kan je natuurlijk de hele dag terecht voor een hapje en een drankje. Bij de wedstrijd Zaanstad-VoCasa staat weer de mobiele bar bij binnenkomst in de hal.