ZAANDAM - Het eerste zitvolleybalteam van Zaanstad heeft zaterdag in Sneek de eerste helft van de zitvolleybalcompetitie winnend afgesloten.

Spaarnestad-2 werd met 2-0 verslagen en daarmee was het winterkampioenschap in de eerste divisie een feit. De zitvolleybal competitie wordt in toernooivorm gespeeld. Promotie naar de nationale eredivisie is eventueel pas mogelijk aan het einde van het seizoen. Trainster en zitvolleybalcoördinator Angelique Kreulen: "Het is de vraag of je dat moet willen, het niveau verschil is best heel groot. We zullen dan sowieso versterking moeten hebben van buiten of misschien een gecombineerd team met Spaarnestad. Enkele spelers van Zaanstad spelen en trainen daar nu al regelmatig mee op eredivisieniveau".

De zitvolleybal afdeling bij Zaanstad is vier jaar geleden opgericht en bestaat nu inmiddels uit twee teams. Zitvolleybal is zeker niet alleen een sport voor mensen met een handicap. Angelique Kreulen: "Juist ook volleyballers met knie- of enkel problemen gaan zitvolleyballen. Maar ook staande spelers combineren steeds vaker staand volleybal en zitvolleybal. Het is een heel leuk snel spel, met meer dynamiek dan je denkt".

Het laatste toernooi van dit seizoen zal in De Koog plaatsvinden op 11 april 2020 en wie weet wordt Zaanstad dan gekroond tot kampioen van de eerste divisie. Een mooi moment tegen die tijd om kennis te maken met de zitvolleybalsport.