SPAKENBURG - Het bekeravontuur van de zaterdagploeg van Fortuna Wormerveer zit erop. Dinsdagavond ging de derdeklasser met nipt verschil onderuit bij vierde-divisionist Eemdijk: 2-1.

De ploeg van het trainersduo Marcel Blank en Geert Rol mocht tegen het veel hoger acterende Eemdijk zelfs tot vijf minuten voor tijd op een stunt hopen in de kwartfinale van de districtsbeker. De Wormerveerders gaven prima partij en lieten defensief nauwelijks steken vallen tegen het favoriete Eemdijk die desondanks kort voor rust via een treffer van Bouw op voorsprong kwamen.

Na de rust keerde de hoop terug bij de gasten al wist keeper De Harder eerst nog Bafode Touri van het scoren af te houden. Tien minuten later had de goalie echter geen antwoord op een hard schot van Kenyon Westenburg na een snelle aanval. Eemdijk schakelde weer een tandje bij en Fortuna had het hierna moeilijk. Zo mikte Van de Dikkenberg op de paal. Tot vijf minuten voor tijd hielden de gasten stand, doch toen wist Selimi uit de rebound raak te mikken. In de uiterste slotfase kreeg Robin van de Poll zelfs nog een kans voor een tweede gelijkmaker, maar kwam net tekort. Desondanks mocht het verliezende Fortuna Wormerveer als morele winnaar van het veld stappen en kan men zich nu volledig richten op de comeptitie in de 3e Klasse A.