OOSTZAAN - Op het complex van "buurman" OSV heeft OFC zich woensdagavond geplaatst voor het hoofdtoernooi van het KNVB-bekertoernooi. Met een onvervalste zevenklapper werd er afgerekend met DOS Kampen waardoor de Oostzaners nu een thuiswedstrijd mogen spelen tegen eerste-divisionist MVV.


In een troosteloze ambiance met slecht weer en zonder publiek, al zorgden enkele OFC-supporters voorafgaand nog wel voor wat vuurwerk, liep de "thuisploeg na rust over de gasten uit Kampen heen. Die hadden na een kwartier een voorsprong genomen via een treffer van Knul, maar een doelpunt van Mukhtar Suleiman bracht de zaak weer in evenwicht.

Na de rust was er echter geen houden aan en was de wedstrijd feitelijk binnen een kwartier beslist door twee goals van Bilal El Amrani en de tweede van Suleiman. Hierna kon OFC freewheelend uitlopen naar een zevenklapper doordat ook Niels Springer (2x) en Victor van der Linde het net wisten te vinden.

OFC treft in de 1e ronde van de KNVB-beker nu in eigen huis MVV, een wedstrijd die op 26, 27 of 28 oktober gespeeld gaat worden.