ZAANDAM - Ruim 240 deelnemers deden afgelopen week mee aan het populaire Zaanse HOOP Overdriver tennistoernooi van LTVZ. Dit jaar stond het toernooi in het teken van staycation en was het tennispark aangekleed in verschillende vakantie sferen. Het prachtige weer maakte de zomersfeer compleet al was dat voor de spelers een extra beproeving.

Het was dit jaar best uitdagend om het toernooi te organiseren. “het covid-19 virus heeft ons op scherp gezet” vertelt Marjoleine van den Broek, toernooileider bij LTVZ. “Heel kritisch hebben we alle toernooifacetten bekeken en hebben we de maatregelen vertaald naar mogelijkheden. Gelukkig biedt ons park veel ruimte om afstand te houden en konden we veel verschillende zitjes creëren. Ook het weer hielp enorm mee en kon alles buiten plaatsvinden”.

In de hoogste categorie (HE3) won ook dit jaar Matteo Fausto het toernooi. Hij nam het in de finale op tegen Serwin Koller. In totaal kende het toernooi 74 finalisten. Het volgende toernooi bij LTVZ is het HOOP Open tennistoernooi dat plaatsvindt in de 1ste week van maart.