ZAANDAM - Het is ZV De Zaan niet gelukt de nationale titel in het waterpolo te pakken. In de derde en beslissende play-off wedstrijd gingen de Zaankanters in eigen huis onderuit tegen GZC Donk uit Gouda.


De Zaanse ploeg van coach Johan Aantjes is aan een enorme opmars bezig in het waterpolo en het bereiken van de finale was dan ook een mooie opsteker voor de club. Op basis van de reguliere competitie was ZV De Zaan weliswaar favoriet maar GZC Donk toonde zich ijzersterk in de finalewedstrijden.

Vrijdag won de ploeg uit Gouda reeds met 4-9 in Zaandam, maar een dag later herstelde de Zaanse ploeg zich aan de hand van international Thomas Lucas door met 8-10 te zegevieren. De beslissende wedstrijd in Zaandam was spannend, maar nadat de gasten een voorsprong van zelfs drie punten namen kwam ZV De Zaan dit niet meer te boven. De ploeg knokte nog terug tot 8-9, maar moest uiteindelijk de meerdere erkennen in Donk.

Lucas stond na afloop met tranen in zijn ogen, maar was ook trots. "Het gevoel is dubbel. Een finale verliezen is klote, maar als je ziet waar wij vandaan komen en hoe we groeien maakt mij dat ook trots."