ZAANDAM -


Vrijdag 1 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Expeditie Eiland
Kaarten: vanaf € 20,05 (Plus € 3,60 voor drankje en garderobe)
Genre: MUSICAL

Drie compleet verschillende gezinnen geven zich op voor het splinternieuwe televisieprogramma Expeditie Eiland en gaan voor de hoofdprijs: het eiland én 1 miljoen euro. In een wirwar van beproevingen komen de kandidaten in steeds vreemdere situaties terecht. Als de opdrachten zo bizar worden dat niemand zijn leven nog zeker is, vliegt alles uit de bocht. Voor ze het weten hebben de kandidaten elkaar harder nodig dan ooit. Drie compleet verschillende gezinnen gaan op jacht naar hun geluk door zich op te geven als kandidaat voor het splinternieuwe televisieprogramma ‘Expeditie Eiland’.

***

Vrijdag 1 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Henry van Loon – Onze Henry - UITVERKOCHT
Kaarten: € 14,47 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: CABARET

Alweer een nieuwe knettergekke show van die dekselse sympathieke beroepsklungel Henry van Loon. Met dezelfde ongeëvenaarde slapstick waarmee die rare Henry zich door de doldrieste realiteit van dit maffe bestaan heen wurmt, rijgt hij in deze solo louter unieke hoogtepunten aaneen. In dit persoonlijke programma zoomt hij in op zijn Brabantse roots en schotelt hij het publiek zowel hilarische als fidele bespiegelingen en ontroerende liedjes voor. § Het Parool (****): ‘Eén van de getalenteerdste komieken van Nederland’.§ De Volkskrant (****): ‘Bijzondere comedystijl met stand-up, types, liedjes en visuele grappen’.

***

Zaterdag 2 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Van der Laan en Woe – Pesetas (reprise)
Kaarten vanaf € 15,42 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: CABARET

Van der Laan & Woe brengen met ‘Pesetas’ een avond totaalcabaret die bol staat van de grappen, scènes en muzikale acts. Wie Niels en Jeroen alleen kent van ‘De Kwis’ kan maar beter zo snel mogelijk een kaartje kopen. De Volkskrant gaf maar liefst 5 sterren: ‘Pesetas is een verbluffende multimediale show waarmee Van der Laan & Woe zichzelf overtreffen. Een avond vol fantastische vondsten in oergeestige sketches en liedjes. Je mond valt open van zo veel vindingrijkheid en theatraal vernuft.’

***

Zaterdag 2 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Di Gojim & Friends – Dertig jaar Di Gojim
Kaarten vanaf € 17,55 (Plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: MUZIEK

Di Gojim bestaat 30 jaar en dat gaat gevierd worden! Dè band die klezmer in Nederland groot heeft gemaakt, is energieker dan ooit. Negen mannen en een dame zorgen voor een intense muziekbeleving, waarbij u niet stil kunt blijven zitten. De stem van boegbeeld Alysia van Horik overrompelt en ontroert. Frontman Jaap Mulder en zijn kompanen worden bijgestaan door de nieuwe generatie, vertegenwoordigd door Ruben Mulder (toetsen) en Douwe Nauta (viool). Geniet van een swingend en dampend concert: vocale kleinkunst en instrumentaal vuurwerk.

***

Zondag 3 februari - 13.00 uur & 16.00 uur – Albert Heijnzaal
Peppa Pig – Verrassingsfeest! (vanaf 2 jaar) (première)
Kaarten vanaf: € 8,48 (Plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Verrassing! Peppa Pig, bekend van Nickelodeon, komt naar het theater. Het liefste varkentje van de wereld en al haar vriendjes zijn te zien in een verrassende nieuwe familiemusical. Beleef met Peppa de leukste avonturen met nieuwe meezingliedjes, swingende meedoedansjes, vrolijke varkentjeshumor én grote modderplassen. De superschattige handpoppen, kleurrijke decors en verrassingen maken de voorstelling tot één groot feest voor de hele familie!

***

Zondag 3 februari – 16.00 uur – Forbo Flooringzaal
Mens durf te lezen! – Zaans Groen: de troost van literatuur in oorlogstijd
Kaarten vanaf: € 7,78 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: THEATERCOLLEGES & SALONS

Mens durf te lezen! is de altijd verrassende literaire salon van de Zaanstreek. Een afwisselend theaterevenement met muziek, performance en interviews, waardoor u een heel nieuwe kijk krijgt op al het moois dat er in de wereld van de letteren te beleven is. Vanmiddag gaat het over het Zaanse literaire tijdschrift Zaans Groen en de troost van literatuur in oorlogstijd.

***

Maandag 4 februari – 20.15 uur – Forbo Flooringzaal
Laten we eerlijk zijn (première) – Owen Schumacher, Beau Schneider en Hanneke Drenth
Kaarten vanaf: € 22,69 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

Drie stellen zijn buren in een gebouw waar van alles aan moet gebeuren. Groot onderhoud dus! Als ze besluiten eerlijk alles op tafel te gooien, blijkt al snel dat niet alleen het gebouw, maar ook hun eigen relaties een stevige opknapbeurt kunnen gebruiken. Je kan blijkbaar ook té eerlijk zijn...Want hoe die jongens van twee hoog je totaal negeren in het trappenhuis is tekenend. Tekenend voor de manier waarop het huis gillend achteruit gaat. Letterlijk. Want ook de stem van zij op één hoog laat de ruiten springen. Dan willen ze ook nog eens een groepsapp. Alsjeblieft zeg: een groepsapp. Gewoon bij elkaar gaan zitten om de boel eerlijk uit te praten: ho maar! Laten we eerlijk zijn: er is geen ergere stress dan burenstress. Onze relatie gaat er nog aan onderdoor.

***

Dinsdag 5 februari – 14.00 uur – Forbo Flooringzaal
Alink & Plukaard – Happily ever after
Kaarten vanaf: € 15,42 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: DINSDAGMIDDAGSERIE

Het Dinsdagmiddagteam zag deze twee jonge toneeltalenten en was meteen verkocht. Graag willen ze hun ontdekking met u delen op deze dinsdagmiddag. Sander Plukaard en Yara Alink fileren in Happily Ever After op eigenzinnige en humoristische manier het grootste thema aller tijden: de liefde. En dan niet zomaar de liefde, nee: de allesverslindende, gepassioneerde en ware Romantische Liefde. Of beter gezegd: onze misverstanden over De Romantische Liefde. Allemaal hunkeren we naar die ene, de ware, maar diegene vinden is zo eenvoudig niet.

***

Woensdag 6 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Charles Groenhuijsen – Optimisten hebben de hele wereld
Kaarten: vanaf € 10,54 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: THEATERCOLLEGES & SALONS

In dit vrolijke theatercollege vertelt correspondent Charles Groenhuijsen zijn eigen verhaal over optimisme. Want er zijn veel redenen om optimistisch naar de toekomst te kijken. Charles Groenhuijsen bespreekt in zijn theatercollege onze toekomst. Nu eens niet in de rol die u van hem kent als tv-correspondent of commentator over Donald Trump. Hij vertelt zijn eigen verhaal over optimisme. Natuurlijk zijn er wereldwijd grote uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van klimaat, ongelijkheid, geweld en terrorisme en banenverlies door robots, maar er is meer goed dan slecht nieuws. Bij al die vooruitgang scoort Nederland wereldwijd opperbest. Groenhuijsen vergelijkt Nederland natuurlijk met Amerika, zijn tweede vaderland, waar hij 23 jaar woonde. Dan doet Nederland het echt beter. Waarom zijn we daar niet wat vaker trots op?

***

Donderdag 7 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Genoeg nu over jou! – Peter Tuinman, Annick Boer en Ingeborg Elzevier
Kaarten: vanaf € 13,88 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

Genoeg nu over jou! is een heerlijke, bitterzoete komedie waarmee actrice Ingeborg Elzevier (82) haar 60-jarig toneeljubileum viert samen met Annick Boer en Peter Tuinman. Als de dochter haar man verliest, is het de vraag wie daar het meeste onder lijdt: de dochter of haar moeder. De dochter is in staat het leven weer op te pakken, de moeder blijft hangen in diepe rouw. Maar was de relatie tussen schoonmoeder en -zoon wel zo hecht? En hoe staat de (schoon)vader in dit verhaal? De voorstelling werd speciaal voor het drietal geschreven door Magne van den Berg, een van de grootste toneelschrijftalenten van het moment.

***

Donderdag 7 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Nabil Aoulad Ayad - Monopoly
Kaarten: vanaf € 13,95 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Nabil Aoulad Ayad is een talentvolle en veelzijdige comedian, die zich ook op tv van zijn komische kant laat zien in programma’s als Alpacas en Baas Raymann. In zijn voorstellingen combineert hij pianospel, beatbox, zang, typetjes en natuurlijk scherpe grappen. In 2015 stond Nabil in de finale van het Leids Cabaret Festival. De jury zag in hem “een innemende, veelbelovende cabaretier met een toekomst in het theater”. Monopoly is Nabils tweede avondvullende programma vol muziek, grappen, absurdistische complottheorieën en typetjes.

***

Vrijdag 8 februari – 19.30 uur – Albert Heijnzaal
Schuld – de Thrillermusical
Kaarten: vanaf € 9,00 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: MUSICAL

Op een school plegen drie jongeren kort na elkaar zelfmoord. Er lijkt geen enkele overeenkomst tussen de drie te zijn: ze zitten niet in dezelfde klas en ze kennen elkaar amper. Maar dan krijgt Tess een briefje dat alles verandert: 'Jij bent de volgende!'. Beleef de bestseller Schuld nu live in het theater als spannende thrillermusical. Naar het boek van Mel Wallis de Vries, de succesvolste Young Adult-schrijver van Nederland.

***
Vrijdag 8 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Matroesjka - BRAINWASH
Kaarten vanaf: € 13,95 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Matroesjka is hét techno cabaret duo van Nederland. Brutaal, monsterlijk muzikaal en gekmakend grappig. In BRAINWASH maakt techno cabaret duo Matroesjka korte metten met deze krankzinnige tijden. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun stemmen zullen je hypnotiseren en hun liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in een wereld vol nepnieuws, sterke leiders en extremisme kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden.

Ze waren vaste columnisten in het programma van Giel Beelen op 3FM en speelden al meerdere keren Lowlands plat. Als klap op de vuurpijl sleepten ze een nominatie voor de Annie M.G. Schmidtprijs in de wacht. Nu zijn ze er klaar voor om in BRAINWASH jouw hersenpan te kraken. Dus kom naar BRAINWASH. Je weet dat je het wilt.
§ Telegraaf: ‘’Muzikaal sterke en prachtig gezongen.’’
§ Trouw: ‘’Ze hebben dijken van stemmen, een lekker stevige uitstraling en geestige mimiek.’’
§ Parool: ‘’Kelen als kanonnen. Ze kunnen elke genre aan.’’
§ Theaterkrant: ‘’Een programma met een flinke hoeveelheid meerwaarde en diepgang.’’

***

Zaterdag 9 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Tribute to the Cats Band - Live
Kaarten vanaf: € 12,85 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: MUZIEK

The Cats zijn de pioniers van wat nu de palingsound genoemd wordt. De Tribute To The Cats Band, natuurlijk afkomstig uit Volendam, blaast de nummers van hun legendarische dorpsgenoten nieuw leven in. Met z’n achten staan ze garant voor een sfeervol avondvullend programma, met vrijwel alle Cats-hits. Lea, Why, Marian, Times were when en niet te vergeten de wereldhit One way wind: deze avond wordt een feest van herkenning met veel gezelligheid en plezier!


***
Zaterdag 9 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Katinka Polderman – Polderman draagt een steentje bij
Kaarten: vanaf € 15,50 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

De meest onverschrokken liedjesbakker van de lage landen is terug. Al 15 jaar draagt Polderman haar unieke steentje bij aan het cabaret en ook in haar zesde voorstelling is de tegendraadse taalvirtuoos ongepolijst, gortdroog, origineel en onverstoorbaar. Polderman trekt onverdroten ten strijde tegen de vertrutting. Tegen de kuddegeest, eigenwijs en met die voor haar kenmerkende nuchterheid.

Zoals Polderman is er geen tweede. Ze is niet langer een goed bewaard geheim. Ze hoort bij de elite van het Nederlands cabaret
Over haar vorige show Polderman tiert welig:


§ Parool (****): ‘’Het is engagement met een kwinkslag, maatschappijkritiek met het vingertje omlaag.’’
§ Telegraaf (****): ‘’Kenmerkende onderkoelde humor. Haar liedjes blijven haar sterkste troef.’’


***

Zondag 10 februari – 11.00 uur & 15.00 uur – Podium Albert Heijnzaal
Sandra & Jeroen van Veen – Canto Ostinato (ligconcert)
Kaarten: vanaf € 20,64 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: OPERA

Canto Ostinato van Simeon ten Holt, het bekendste modern-klassieke werk, wordt uitgevoerd op twee vleugels door Sandra en Jeroen van Veen. Ga liggen op het podium van de grote zaal en ontdek hoe dit geweldig op elkaar ingespeelde duo de Canto tot leven brengt. Live komt de Canto Ostinato écht tot zijn recht. Neem uw eigen matje mee en zoek een plaatsje op het podium van de grote zaal. U mag zelfs ónder de vleugels liggen. Zitten mag natuurlijk ook. Een bijzondere ervaring!

***

Dinsdag 12 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Romy Monteiro & band – All At Once

GEANNULEERD

***

Zondag 10 februari – 15.30 uur – Forbo Flooringzaal
Zaans Toneelhuis Theatermijn - Eenakterfestival
Kaarten: € 6,70 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: STADSPROGRAMMERING


Op zondag 10 februari vindt in het Zaantheater alweer de 25e editie plaats van het Theaterfestival. Dit jaar laten de theaterverenigingen zich inspireren door het thema: Kort & Krachtig!De afgelopen 25 jaar werkten honderden amateurs, zowel op het toneel als achter de schermen, mee aan dit bijzondere festival voor Zaanse theatermakers. Speciaal voor het jubileumjaar bundelen de toneelverenigingen hun krachten en staan ze samen in een medley van theater met korte, bijzondere voorstellingen én gastoptredens van o.a. de Vocal Group Adam Sings en dichter Kees-Jan Sierhuis. Ontdek op het theaterfestival wat het Zaans toneel allemaal in huis heeft!

***

Dinsdag 12 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Mira van der Lubbe – Maak van je shit een hit
Kaarten: € 13,95 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

Als Mira te horen krijgt dat ze erfelijk belast is met het borstkanker-gen BRCA1 besluit ze van haar shit een hit maken. In plaats van in bed te blijven liggen met een deken over haar hoofd zoekt ze het podium op. Samen met muzikant Eva van Manen brengt zij dit krachtige verhaal over een wrange realiteit en hoe je je daar niet door moet laten kisten. Op sprankelende wijze toont ze aan dat het leven niet maakbaar is. Vader Huub van der Lubbe schreef de liedteksten voor zijn dochter. Mira speelde de voorstelling al met groot succes op de Parade.

***

Woensdag 13 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Peter Heerschop – De Minister van Enthousiasme
Kaarten vanaf: € 10,54 (Plus € 3,60 voor drankje en garderobe)
Genre: CABARET

In zijn functie als Minister van Enthousiasme reist Peter Heerschop door het land om mensen uit te leggen dat ze toch echt vrolijker worden als ze twijfelen aan alles wat ze zeker weten. Want dat weet hij zelf vrij zeker. Mensen moeten leren hard te lachen om alle domme dingen waarvan ze dachten dat ze logisch waren. Want dan lach je het hardst om jezelf. Ook zal Peter – in dialoog met de Minister van Zeur- en Zeikzaken - uitleggen waarom de waarheid echt overal kan liggen. En dat lol een serieuze zaak is.

***

Donderdag 14 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Fred van Leer – Leer van Fred Live (uitverkocht)
Kaarten: vanaf € 12,34 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: SHOW

“Het feit dat je de jurk past, wil nog niet zeggen dat het je maat is.” De bekendste stylist van de Nederlandse tv komt naar het Zaantheater. Verzamel je moeder, dochters, zussen en vriendinnen en kom op Valentijnsdag naar deze show. Leer van Fred Live wordt een hilarische avond uit voor alle vrouwen die the do’s and dont’s willen weten op het gebied van kleding. Je krijgt tips en tricks en mag wellicht ook je eigen verhaal vertellen. Fred - stylist van presentatrices en artiesten - luistert en adviseert. Op dit moment is Fred de bekendste stylist van de Nederlandse televisie, was jarenlang coach van Hollands Next Top Model. Hij kleedt presentatrices en artiesten. Heeft zijn eigen YouTube-kanaal. Leren van Fred deden duizenden enthousiaste vrouwen tijdens zijn workshops op o.a. het LINDA.festival en Share a Perfect Day.

***

Donderdag 14 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Marjolijn van Kooten – Ik zie de bui al hangen (reprise)
Kaarten: vanaf € 13,95 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Vorig seizoen was haar voorstelling helemaal uitverkocht, dus we hebben Marjolijn van Kooten teruggevraagd voor nog zo’n fijne avond psychiatrisch cabaret. Op hilarische wijze vertelt ze over depressie, suïcidegedachten en de angst voor een terugval. Gezellige onderwerpen als depressie, moedeloosheid, zelfkritiek en angst passeren de revue. Hoopvol gaat Marjolijn te rade bij coaches, spiritueel docenten en psychologen. Maar of het helpt... Een heerlijke avond zwarte humor om van te smullen. Je knapt er echt van op.

***

Vrijdag 15 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal - UITVERKOCHT
Peter Pannekoek – Later was alles beter
Kaarten: vanaf € 14,40 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: CABARET

Peter Pannekoek. Supertalent. Je kent hem van The Roast of Gordon, Dit Wat Het Nieuws, De Wereld Draait Door en Comedytrain. Hij is slim. Gevaarlijk. Ontwapenend. Hij is terug. Zoals hij zelf zegt: ‘Het oude is aan het sterven en het nieuwe is nog niet geboren. Nu is het de tijd van monsters. Mijn tijd.’ Over zijn vorige voorstelling schreef het Algemeen Dagblad: ‘Indrukwekkende solovoorstelling. Een authentiek talent met een neus voor granieten grappen en een puik gevoel voor timing’. We zijn benieuwd naar zijn tweede voorstelling!

***

Vrijdag 15 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Hotel Modern – De Grote Oorlog
Kaarten vanaf: € 17,04 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

1914-1918. Vanuit de loopgraven schreven miljoenen soldaten brieven naar hun dierbaren. Miljoenen stierven in het vuur en de modder, miljoenen kwamen thuis met verhalen die niet verteld of gehoord konden worden. Zoals na elke oorlog. In De Grote Oorlog maken de spelers de ervaringen van de soldaten voelbaar. Op de speelvloer staat een miniatuur filmset: het landschap van het westelijk front nagebouwd met potgrond, peterselie en roestige spijkers. Met poppen, spectaculaire special effects en een live uitgevoerde soundtrack wordt de loopgravenstrijd indringend verbeeld. ·
Daily Post: ‘Brieven en dagboekfragmenten komen tot leven bij deze theaterervaring, die schijnend, krachtig en tegelijkertijd zo eenvoudig is, dat je er tranen van in je ogen krijgt.’·
Vrij Nederland: ‘Het publiek grinnikt om hum morbide inventiviteit in het oproepen van gruweltaferelen. En is tegelijkertijd diep onder de indruk van het ‘realisme’ waarmee speelgoedsoldaatjes hier veranderen in rottend kanonnenvlees.’·
NRC Handelsblad: ‘Het is net echt. Het is de enige juiste stijl om het onvoorstelbare draaglijk te maken. (…) deze voorstelling, die stil maakt, doet een ongekend beroep op de verbeelding.’

***

Zaterdag 16 februari – 20.00 uur – Forbo Flooringzaal
De Flux op locatie: The Bootleg Beach Boys
Kaarten: vvk: € 23,25 / Aan de deur: € 26, -
Genre: STADSPROGRAMMERING

Na een reeks uitverkochte club- en theatershows in de Benelux, Ierland, UK en Australië brengen The Bootleg Beach Boys (IRL) hun succesvol eerbetoon aan California's meest beroemde band terug naar de Nederlandse podia en theaters!

The Bootleg Beach Boys brengen een zonovergoten selectie van de harmonieuze west coast songs, waarmee ze de geest van de 1960's American Dream volledig terughalen. De show wordt ondersteund met historisch foto- en filmmateriaal van de originele band. Surffavorieten als Surfin' Safari en Surfer Girl, autorockers als Fun Fun Fun, natuurlijk klassiekers als God Only Knows, Good Vibrations en Help Me Rhonda, maar daarnaast ook meer cultfavorieten van Pet Sounds en Smile.

§ The Herald : "Impeccable harmonies"
§ UTV "Fantastic - bringing sunshine to audiences"
§ The Late Late Show "Unbelievably accurate"
§ Spirit Radio "Just like the real thing!"

***

Zaterdag 16 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
BarokOpera Amsterdam – De ontmaskering van Peter de Grote
Kaarten: vanaf € 12,85 (plus € 3,60 voor pauzedrankje en garderobe)
Genre: OPERA

Een voorstelling met als hoofdvraag 'wie was tsaar Peter de Grote?' mag natuurlijk niet ontbreken in Zaandam. In deze mozaïekvoorstelling, samengesteld uit drie ‘opéra-comiques’ staan de grillige figuur van Peter de Grote en zijn theatrale leven centraal. Een muziektheatervoorstelling vol spraakverwarring en verkleedpartijen, snorren en mutsen, historie, theatraal vuurwerk en muzikale hoogstandjes op authentieke instrumenten. Barokopera Amsterdam geeft vorm aan voorstelling die voortkomen uit haar eigenzinnige visie op authentiek muziektheater. De producties richten zich op een breed theater- en muziek liefhebbend publiek. Binnen het 17de, 18de en 19de eeuws muziektheater wordt oude muziek met eigentijds theater verenigd.

***

Zondag 17 februari – 09.30 uur – Forbo Flooringzaal
Krulmuziek – Het Dreumesconcert (1,5 jaar – 2,5 jaar)
Kaarten: € 25, - (Excl. Transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Op de vroege zondagochtend klassieke concertjes voor de allerkleinsten! Het Dreumesconcert is voor kinderen van 1,5 tot 2,5 jaar. De musici en de kinderen spelen op het toneel samen kiekeboe, maken muzikale grapjes en dansen op muziek van Mozart, Haydn, Bizet, Debussy en vele andere grote componisten. Op een speelse manier ervaren kinderen hoe klassieke muziek zowel vrolijk, betoverend, kalmerend én opzwepend kan zijn. Het concert duurt ongeveer een half uur en daarna mogen de kinderen zelf ook nog op een viool of cello strijken. Met muziek kun je niet vroeg genoeg beginnen!

***

Zondag 17 februari – 11.00 uur & 12.15 uur – Forbo Flooringzaal
Krulmuziek – Babyconcert (0 tot 18 maanden)
Kaarten: € 25, - (Excl. Transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Je baby’s allereerste voorstelling, dat is iets bijzonders! Bij dit Babyconcert voor baby’s van 4 tot 18 maanden nemen de baby’s, één begeleidende ouder en de musici plaats op een groot kleed. De afwisseling tussen prachtige klassieke muziek, stilte, klankkleuren, luisteren en interactie maakt het babyconcert tot een rustgevende, maar toch ook actieve ervaring voor de allerjongsten. Het is verrassend leuk om te zien hoe kleine kinderen reageren en meedoen met de muziek!

***

Zondag 17 februari – 16.00 uur – Albert Heijnzaal
Matzer Theaterproducties – Alone@Home (8-88 jaar)
Kaarten vanaf: € 10,54 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Alone@Home is een verrukkelijke avonturenkomedie met aanstekelijke muziek voor de hele familie. Beleef een middag vol avontuur, slapstick, live muziek en spektakel met verrassende stunts en een vernuftig decor. Met een knipoog naar de alom bekende films. Twee kinderen zijn alleen thuis en bedenken slimme trucs om de boeven ( o.a. Joep Onderdelinden) buiten de deur te houden. Een verhaal over vriendschap, kwetsbaarheid en vindingrijkheid. Het leukste winteruitje voor de hele familie.

***

Maandag 18 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Karin Bloemen – Souvenirs (première)
Kaarten vanaf: € 16,71 ( Plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: CABARET

In je leven verzamel je vele spullen en herinneringen. Je huis en je hoofd raken zo vol, dat het hoog tijd wordt eens goed op te ruimen. Karin Bloemen voegt de daad bij het woord en gooit als een stier in een porseleinkast in deze voorstelling alle ballast de deur uit. Souvenirs is een ouderwets rijke show, met dierbare oude en verrassende nieuwe songs, onvoorspelbare conferences, hilarische types en prachtige jurken. Kortom, een avondje theater in als dierbaar souvenir mee naar huis te nemen.

***

Dinsdag 19 februari – 14.00 uur – Forbo Flooringzaal
Sally Dansgezelschap Maastricht – Woest (4+)
Kaarten vanaf: € 7,50 (Excl. Transactiekosten: e-ticket € 2,50 post € 4,50)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Stel je voor: 2 gebalde vuisten en 1 rode kop. Te veel keren geprobeerd tot 10 te tellen. Een enorme stilte… en dan… rookwolkjes uit je oren en de tanden stevig op elkaar. Woest is een dansvoorstelling over onstuimige woedeaanvallen. Een jongen van gescheiden ouders reageert zich af op alles en iedereen. Maar onder zijn boosheid schuilt een dieper verlangen: in zijn eigenzinnige wereld vol dynamische, virtuoze en acrobatische dans probeert hij alles te laten zijn zoals het was. ‘In je keel bonst je hart, je benen trillen en je loopt rood aan. Het borrelt diep van binnen en is onstuitbaar. Het moet eruit…KWAAAAAAK…Pas op, de driftkikker is los. Hij is Woest!’

***

Dinsdag 19 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Conny Janssen Danst – BROOS
Kaarten vanaf: € 11,57 (Plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: DANS & BEELDEND THEATER

BROOS is het nieuwste werk van Conny Janssen. Een sprankelende, fysieke voorstelling over ouderdom, jeugd en de breekbaarheid van het leven. In een mozaïek van vertellingen ervaren we de hartenklop van diverse momenten in tijd. Van de eerst schreeuw tot de laatste zucht. Conny Janssen Danst is een van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het grote, avontuurlijke ensemble van vijftien dansers wordt live begeleid door multi-instrumentalist Maartje Teussink.

Het werk van Conny Janssen werd veelvuldig onderscheiden en is te zien op diverse festivals. Daarnaast is Conny Janssen Danst een broedplaats voor jong talent. Zowel jonge dansers als jonge dansmakers krijgen de kans zich binnen de professionele omgeving van het gezelschap te ontwikkelen. Het gezelschap is hiermee een belangrijke ambassadeur van de moderne dans.

***

Donderdag 21 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
It’s a Man’s World! – The Soul of a Generation
Kaarten vanaf: € 11,57 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: MUZIEK

Soullegendes als James Brown, Stevie Wonder en Marvin Gaye bepaalden met hun muziek, rake teksten en meeslepende performances de soundtrack van een hele generatie. Ondanks hun vaak zware leven wisten zij uit te groeien tot ware iconen. The Legends met Steffen Morrison en Yerry Rellum kruipen in de weerbarstige karakters van de grootste souliconen op aarde en toveren de theaters om tot swingende soultempels. It’s a Man’s World! bezorgt je kippenvel en maakt dat je herboren het theater verlaat.

***

Donderdag 21 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Zuidelijk Toneel | Lucas De Man – De Man is Lam
Kaarten vanaf: € 13,95 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

Echte mannen huilen niet, trotseren sneeuwstormen en verwisselen autobanden. Maar tegelijk moeten ze ook meegrinniken bij De Luizenmoeder, kaarsjes aansteken en de gezinstaken evenwichtig oppakken. Het valt niet mee om man te zijn in onze huidige vervrouwelijkte maatschappij, vol tegenstijdige verwachtingen. Lucas De Man, fotograaf Ahmet Polat en kunstenaar Rashif El Kaoui luiden uit naam van alle mannen de noodklok en trokken op onderzoek uit. Wat betekent het vandaag de dag om man te zijn? Een zinnenprikkelende trip door de wereld van de man. Lucas neemt je mee in hun prachtige verhalen en soms schokkende feiten. Al deze mannen en ervaringen openden zijn ogen en hebben hem verward en geraakt. Hij vertelt jou het verhaal, Ahmet laat het je zien en Rashif doet je de oren tuiten. In een zinnenprikkelende trip door de wereld van de man, alweer voor het derde seizoen.

***

Vrijdag 22 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
The Simon & Garfunkel Story
Kaarten vanaf: € 14,14 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: MUZIEK

Deze voorstelling vertelt het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit Queens, New York, die 's werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden. Ga mee op een trip langs alle songs en verhalen die hen vormden, hun dramatische breuk en hun afzonderlijke solocarrières. De avond eindigt met een prachtig eerbetoon aan het legendarische Central Park-reünieconcert in 1981. Natuurlijk komen alle hits langs: Mrs. Robinson, Bridge Over Troubled Water, The Sound Of Silence en nog veel meer! Het fascinerende verhaal van twee jonge jongens uit Queens, New York die 's werelds meest succesvolle muzikale duo aller tijden werden.

***

Vrijdag 22 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
De Flux op locatie: The Rosenberg Trio
Kaarten: vvk: € 26 / Aan de deur: € 28,- (plus drankje & garderobe)
Genre: STADSPROGRAMMERING

Geinspireer door Django Reinhardt weten ze hun oeuvre te verbreden met klassiek, pop en bossa nova in gypsy swing stijl. Ook hebben ze een groot aantal eigen composities op hun naam. Bezield door één passie muziek maken hebben ze de wereld veroverd. In de late jaren ’70 genieten ze brede bekendheid in Europese gypsy gemeenschap. Eind jaren ’80 breken ze internationaal door en worden ze hoofdact op menig groot jazzfestival. Het trio heeft naam gemaakt als créme van het genre, bewonderd door alle fans van alle landen van de wereld en door gitaristen in alle muzikale genres. Al 25 jaar vertegenwoordigt The Rosenberg Trio de ‘’essentie van gypsy jazz’’. The Rosenberg Trio speelde op alle grote jazzfestivals: jazz festival Montreal, North Sea Jazz, Django Reinhardt Festival in Samois, Jazz in Marciac, Jazz à Vienne, Carnegie Hall New York en The Rose Bowl Los Angeles.

***

Zaterdag 23 februari – 19.00 uur – Albert Heijnzaal
Theatergroep Kwatta & Oorkaan – De familie van Nielie breekt de tent af (6 tot 106 jaar)
Kaarten vanaf: € 10,00 (plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: JEUGD & FAMILIE

Theatergroep Kwatta & Oorkaan brengen avontuurlijk muziektheater voor de hele familie, bomvol liedjes, live muziek en poppen. Dit avontuur is geschreven door Gouden Griffel-winnaar Simon van der Geest. Het is winter, iedereen heeft het koud, Jonathan is jarig en dan…. gebeurt er iets waardoor de zon gaat schijnen en de Familie van Nielie zich plotseling in het hartje van de zomer bevindt. Maar de Familie van Nielie is niet alleen. Ziet Jonathan dubbel, of zijn dat echt twee meisjes die sprekend op elkaar lijken? En wat komt daar met stramme passen aangebliep-bliep-bliept? Waarom krijgt oma Wil steeds geheimzinnige telefoontjes? Als een groot gevaar dreigt, lijkt Jonathan de enige die de familie kan redden. Maar waar is hij gebleven? Kan iets tegelijkertijd echt en niet echt zijn? § Theaterkrant(****): ‘’Nieuwe familie heeft alles in zich om jaren te blijven boeien.’’§ Musicalworld: ‘’De Personages zijn zeer herkenbaar.’’

***

Zaterdag 23 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Ronald Snijders – Groot Succes 2
Kaarten vanaf € 16,52 (Plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: CABARET

Nederland staat aan de vooravond van een nieuw theaterprogramma van Ronald Snijders: Groot Succes 2. Groot Succes 2 is de opvolger van Groot Succes, welke show van Snijders nog niet in de theaters te zien is geweest. Verwacht wederom onverwachte taalgrappen, nieuwe woorden en niet te plaatsen gedachtekronkels. Met zijn vorige programma Welke Show werd Ronald Snijders genomineerd voor de Poelifinario, de prijs voor de meest indrukwekkende cabaretvoorstelling. Ook schreef hij de bestseller De Alfabetweter en columns voor het Parool. De pers over zijn vorige programma Welke Show:

§ De Volkskrant(****): Welke Show is een groot feest van absurditeiten, woordgrappen, slapstick en maffe liedjes.’ ‘Hij slaagt erin vrijwel geen enkele zin logisch op de vorige te laten aansluiten. Het enige logische is de slappe lach die al deze onzin losmaakt bij de toeschouwer.’
§ Theaterkrant(****): Welke Show is, mede door de lekkere stuwende tweemansbigband en een strakke regie, Ronald Snijders’ leukste tot nu toe.’ ‘Snijders jast er de ene na de andere vervreemdende logica en krankzinnige inval doorheen.’ ‘Een kruising van taaluitvinder, moppentapper, verstrooide professor, Toon Hermans en een doorgedraaide 3D-print van Herman Finkers.

***

Zondag 24 februari – 15.00 uur – Albert Heijnzaal
Familie Flöz – Hotel Paradiso
Kaarten vanaf € 11,57 (Plus € 3,60 voor drankje en garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

‘’Zouden er Olympische Spelen bestaan voor magische illusiespel, dan won Familie Flöz glansrijk goud, zilver én brons’’, aldus het AD. Daar kan onze programmeur Kim Muller zich helemaal bij aansluiten. Zij zag deze voorstelling van Familie Flöz in Edinburgh en is blij het Zaans publiek op dit pareltje te kunnen trakteren. Er gebeuren vreemde dingen in Hotel Paradiso. Het aloude bergresort dat onder leiding staat van een oude dame en haar familie, verliest langzaam de controle in deze onvervalste Alpenthriller. Terwijl een nabijgelegen geneeskrachtige waterbron wonderen belooft voor allerhande fysieke en mentale problemen, pakken donkere wolken zich dreigend boven de bergen samen. Het kamermeisje berooft de gasten van hun waardevolle spullen en de kok versnijdt wel meer dan alleen de runderkoteletten… Als er plots een dode in de lift gevonden wordt, verandert het idyllische vakantieoord in een regelrechte nachtmerrie. Hotel Paradiso is wederom een knap staaltje beeldend masker theater. § Algemeen Dagblad: ‘’Zouden er Olympische Spelen bestaan magisch illusiespel, dan won Familie ‘’Flöz glansrijk goud, zilver én brons.’’

***

Zondag 24 februari – 16.00 uur – Forbo Flooringzaal
Dinsdag 26 februari – 15.00 uur – Forbo Flooringzaal
Roy & Hedy Grünewald – Selamat Makan – Smakelijk Eten
Kaarten vanaf: € 37,53 (Plus € 3,60 voor drankje, garderobe & Indische maaltijd na afloop)
Genre: SHOW

Graag nodigen we u uit voor deze bijzondere theaterbeleving. Roy Grünewald en zijn zus Hedy heten u welkom voor een ‘kumpulan’, een Indische familiebijeenkomst. Hedy staat op het podium te koken. Kruidige geuren kringelen de zaal in en ondertussen vertelt Roy prachtige verhalen. Over Indië, tempo doeloe en de Indo’s in Nederland. Historie afgewisseld met persoonlijke belevenissen. Humoristisch en soms een tikje pikant. Na afloop bent u uitgenodigd in de foyer voor een heerlijke, authentieke Indische maaltijd met rijst, saté, sajoer, telor Bali en sambal goreng.

***

Dinsdag 26 februari – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Theater Rotterdam – Elsie de Brauw & Hans Croiset – Heisenberg
Kaarten vanaf: € 13,37 (Plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: THEATER & TONEEL

Theater Rotterdam brengt drie theatericonen samen. Reggisseur Johan Simons zet topacteurs Hans Croiset en Elsie de Brauw tegenover elkaar in de eerste Nederlandse bewerking van Heisenberg. Een knetterend liefdesspel van gerenommeerd toneelschrijver Simon Stephens, dat eerder al met groot succes in New York, Londen en Duitsland werd opgevoerd. Midden op een hectisch, overvol station, ziet Georgie Alex en ze kust hem in zijn hals. Dit indringende moment dwingt de twee vreemden ertoe zichzelf op het spel te zetten. Eigenlijk zijn ze niet op zoek naar iets en zeker niet naar iemand. Toch gaan ze tot hun eigen verrassing een ontdekkingsreis aan naar elkaar, naar zichzelf en naar wat het leven hen nog te bieden heeft. Ze proberen een manier te vinden om te leven met de obstakels die de weg naar vrijheid en geluk blokkeren. NH Dagblad: “Hans Croiset en Elsie de Brau fenomenaal”.

***

Donderdag 28 februari & vrijdag 1 maart – 20.15 uur – Albert Heijnzaal
Charley, de komische musical – Jon van Eerd, Vera Mann, Anne-Mieke Ruyten, Laus Steenbeeke
Kaarten vanaf: € 17,48 (Plus € 3,60 voor drankje & garderobe)
Genre: MUSICAL

Gelauwerd musicalman Jon van Eerd schreef samen met West End en Broadway-componist Michael Reed een nieuwe musical gebaseerd op de bekende komedie De Tante van Charlie. Prachtige shownummers worden gecombineerd met dwaze verwikkelingen, gekke capriolen en heerlijke dialogen. Charley (Jon van Eerd) doet zich voor als een charmante tante om twee jonge verliefde stellen uit de brand te helpen, dat kan nooit goed gaan… Als Charley (Jon van Eerd) gedwongen wordt zich voor te doen als een charmante tante, om twee jonge verliefde stellen uit de brand te helpen, komt hij er al snel achter dat hij niet echt voor vrouwen in de wieg is gelegd. Zeker niet als de twee vaders hun oogje op hem… pardon… háár laten vallen. En als het nog niet erger kon, arriveert zijn lang verloren liefde Ella met de échte tante!

***

Donderdag 28 februari – 20.30 uur – Forbo Flooringzaal
Oeloek – Droeftoeters
Kaarten vanaf: € 15,50 (plus € 3,60 voor drankje en garderobe)
Genre: CABARET

De voorstellingen van Oeloek barsten letterlijk van de energie. Het zijn hilarische achtbanen van krankzinnige dialogen, muzikaal vuurwerk en visueel spektakel. Je valt van de ene verbazing in de ander en staat altijd op het verkeerde been. De idiote figuren vliegen je om de oren.

Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Ze blazen nog één keer hoog van de toren, voordat ze naar beneden struikelen.