ZAANDAM - Deze week in Filmtheater de Fabriek: Kinderboekenfeest: de Voorleeshoek, Film & diner: Tampopo met ramen, Voorpremière: Girl, A casa tutti bene

Kinderboekenfeest: de Voorleeshoek
Hoera! Het is herfstvakantie en dat betekent extra kinderfilms in De Fabriek, kijk in de filmladder voor de datums. Anouk Overman, bekend van het online voorleesplatform De Voorleeshoek, komt op donderdag 25 oktober om 14.00 uur voorlezen in onze filmzaal met bewegend beeld én muziek! De voorleesmiddag is gratis voor ouders én kinderen!

De kleine heks is te zien op vrijdag 26 oktober 15.15 uur en zondag 28 oktober 14.00 uur
In deze magische kinderfilm volgen we de lotgevallen van de eigenwijze titelheldin. Deze kleine heks is klaar voor het grote werk, maar ze wordt nog steeds niet serieus genomen door haar collega’s. Om te bewijzen dat ze een waardige heks is, moet zij binnen een jaar alle spreuken uit het toverboek uit haar hoofd leren. Gelukkig staat de kleine heks er niet alleen voor: zij krijgt hulp van de prettig gestoorde raaf Abraxas!

Dit betoverende sprookje won verschillende internationale filmprijzen, onder meer voor het camerawerk en de muziek. Gebaseerd op de wereldwijde bestseller van Otfried Preußler.

Nederlands gesproken
Een film van Mike Schaerer | Duitsland, 2018, 103 minuten
Met de stemmen van Vivienne van den Assem, Tygo Gernandt en Sterre Koning

Rita & Krokodil 2 is te zien op donderdag 25 oktober 15.15 uur en zaterdag 27 oktober 14.00 uur
De animatieserie Rita en Krokodil was een enorme hit in thuisland Denemarken en won over de hele wereld diverse prestigieuze kindertelevisieprijzen. Speciaal voor de allerkleinsten zijn negen klassieke afleveringen nu gebundeld tot een vrolijke bioscoopfilm! Hierin beleven Rita en haar beste vriendje Krokodil de leukste avonturen. Zo gaat het duo samen naar het strand, naar een verjaardag van hun vriendje Boris en zelfs naar de bioscoop!

Aangezien de hoofdstukjes slechts vijf minuten duren, blijft deze kleurrijke compilatie boeiend en vermakelijk voor de jongste bioscoopbezoekers. Daarnaast leert Rita iedere aflevering een wijze les, die nauw aansluit op de belevingswereld van peuters en kleuters.

Nederlands gesproken
Een film van Siri Melchior| Denemarken, 2017, 45 minuten
Met de stem van Lux Parser

Tampopo: Film & Ramen
Op donderdag 25 oktober bieden ze een exclusief film & ramen arrangement aan. Voor € 22,00 (Filmfans € 20,00) dineert u voorafgaand aan de film met een heerlijke kop ramen. Alleen toegankelijk met reservering, dit kan tot uiterlijk dinsdag 23 oktober en enkel per e-mail (info@de-fabriek.nl). Vermeld hierbij a.u.b. of u de vlees- of vegavariant wenst.

Film & ramen arrangement | Donderdag 25 okt. | 20.15 uur | € 22,00 (Filmfans € 20,00)

Tampopo is te zien op donderdag 25 oktober 20.15 uur, vrijdag 26 oktober 19.30 uur, zaterdag 27 oktober 21.30 uur, zondag 28 oktober 20.30 uur en maandag 29 oktober 20.30 uur
In deze culinaire klassieker runt de jonge weduwe Tampopo een verlopen wegrestaurant. De klanten blijven echter weg en Tampopo dreigt naast haar echtgenoot, ook nog eens haar zaak te verliezen. Om het tij te keren, gaat zij op het zoek naar het perfecte ramenrecept. Daarbij krijgt ze hulp van verschillende excentrieke Japanners, die zo hun eigen relatie hebben met dit traditionele gerecht.

Tampopo is een verrukkelijke feelgoodfilm, die de relatie tussen voedsel, liefde en levensvreugde op originele wijze verbeeldt. Na ruim dertig jaar is deze onweerstaanbare ode aan de Japanse keuken opnieuw op het witte doek te zien!
Een film van Jûzô Itami | Japan, 1985, 114 minuten
Met Ken Watanabe, Tsutomu Yamazaki, Nobuko Miyamoto

Girl is te zien op dinsdag 30 oktober 20.15 uur
Girl draait op dinsdag 30 oktober om 20.15 uur als unieke voorpremière in De Fabriek! Op 1 november gaat Girl landelijk in première, ook in De Fabriek!

Girl is een aangrijpend drama dat gebaseerd is op een waargebeurd verhaal. De droom van de vijftienjarige Lara komt uit wanneer ze wordt toegelaten tot een prestigieuze balletopleiding. Maar Lara is niet als de andere meisjes op de dansschool: zij is namelijk geboren als jongen. Terwijl haar opleiding steeds zwaarder wordt, begint Lara aan een ingrijpende medische behandeling die haar voorgoed zal transformeren in een vrouw.

Op de première op het filmfestival in Cannes werd Girl onthaald met een staande ovatie van 25 minuten. De film mocht tijdens het festival dan ook diverse prijzen in de wacht slepen, waaronder voor de regisseur en de hoofdrolspeler.
Een film van Lukas Dhont | België, 2018, 100 minuten
Met Victor Polster, Arieh Worthalter

A casa tutti bene is te zien op donderdag 25 oktober 20.30 uur, vrijdag 26 oktober 19.15 uur, zaterdag 27 oktober 16.30 uur en 21.45 uur, zondag 28 oktober 20.15 uur en maandag 29 oktober 20.15 uur
In de Italiaanse tragikomedie A casa tutti bene komt een welgestelde familie bij elkaar om te vieren dat Albo en Pietro vijftig jaar getrouwd zijn. Het zonovergoten Ischia vormt het decor voor de reünie en het duurt niet lang voordat het eiland overspoeld wordt door zonen en dochters, broers en zussen, en neven en nichten van het jubilerende echtpaar. Maar wanneer door een storm de veerdiensten uitvallen en de familie dagenlang tot elkaar veroordeeld is, lopen de spanningen en frustraties tussen de feestgangers steeds hoger op!

Een film van Gabriele Muccino | Italië, 2018, 105 minuten
Met Stefano Accorsi, Elena Cucci, Tea Falco, Carolina Crescentini