OOSTZAAN - Op zaterdag 15 juni van 15.30 – 20.00 uur organiseert Gemeente Oostzaan het Ideas & Food Festival voor Oostzaanse jongeren van 12 t/m 18 jaar. Op Basisschool De Korenaar gaan we interactief met de jongeren aan de slag en sluiten het festival af met een feestje. Met foodtrucks en optredens van YES-R en DJ Nick Velderman. Aan de ouders is ook gedacht, voor hen is er een lezing van onderzoeker De Loef over het puberbrein in Theater de Kunstgreep om 16.00 uur.

Waarom het Ideas & Food Festival?

Eind 2018 hield Gemeente Oostzaan een enquête onder alle Oostzaanse jongeren tussen 12 en 21 jaar, omdat we tot de conclusie waren gekomen dat het jongerenbeleid in Oostzaan een impuls nodig heeft. De jongeren zijn bevraagd op verschillende thema’s.

Op basis van de uitkomsten van de enquête hebben we een beeld van wat jongeren in Oostzaan willen. Wat eventueel kan, maar ook wat niet kan, hebben we in kaart gebracht. Het is nu tijd om samen een concrete en realistische invulling te maken. Tijdens het Ideas & Food Festival krijgen jongeren de kans om mee te bepalen.

Terwijl de jongeren zich uitspreken op het festival, zijn hun ouders van 16.00 – 18.00 uur welkom in theater De Kunstgreep voor een bijzondere lezing over het puberbrein door onderzoeker Aletta de Loef. Aansluitend zijn zij welkom op het Ideas & Food Festival bij basisschool de Korenaar voor een hapje en drankje bij een van de foodtrucks.

Aanmelden voor het festival en voor de lezing kan op: www.ideasfoodfestival.nl