ZAANDAM - Velen verlieten al de Oekraïne, op de vlucht voor het oorlogsgeweld. Onder hen zijn musici, onder die musici is ook de jonge klaveciniste/pianiste Liuba Titarenko.

Zaterdag 18 juni speelt zij om 20.00 uur in de Vermaning in Zaandam een programma met 19de eeuwse muziek uit Europa en uit de Oekraïne. Zij wordt vergezeld door celliste Magdalena Kasprzyk-Dobija, afkomstig uit Polen. Het wordt een romantische salon-avond, met muziek van Hummel, Moscheles, Brahms en Fauré, en van verschillende Oekraïense componisten.

Beide musici zijn nog jong maar hebben al op vele podia in verschillende landen van zich doen spreken, en verschillende prijzen gewonnen in internationale competities. Beide zijn bezig met een specialisatie in de oude muziek, maar de romantische muziek ligt ze na aan het hart en ze zijn blij dit programma in Zaandam te kunnen spelen.

Zaterdag 18 juni 20.00 uur, Vermaning Zaandam: Liuba Titarenko (piano) en Magdalena Kasprzyk-Dobija (cello) Romantisch salon-recital met Hummel, Brahms, Fauré en Oekraïense composities. Info en reserveringen: www.nieuwehuysconcerten.nl