ZAANDAM - Zoals de hele cultuursector uit de corona-as omhoog kruipt, de wonden nog likkend van decennia afbrekend cultuurbeleid, zo is ook Eik en Linde voorzichtig plannen aan het maken voor de toekomst. Eik en Linde is groot geworden in het begeleiden van koren in de meesterwerken uit de barok, en heeft daarnaast laten horen hoe rijk de ensemblecultuur uit de barok/klassieke periode kan klinken met de instrumenten en speelmanieren uit die tijd.

In september komen de musici bij elkaar rondom twee aansprekende figuren uit de klassieke tijd, Mozart en Salieri. De film "Amadeus" laat zien hoe de briljante Mozart een wat minder bevlogen Salieri de loef afsteekt. Eik en Linde wil opnieuw luisteren naar hun muziek, niet om te vergelijken zozeer, maar om de oren weer te openen voor wat muziek in de kern nu eigenlijk te melden heeft. Was Mozart een influencer, en Salieri een volger?

Eik en Linde speelt in kleine bezetting. Op het programma staan Mozart's beroemde 40ste Symfonie, Salieri's Concert voor fluit en hobo, een strijkersfuga van Salieri en Mozart's briljante 17de pianoconcert, met soliste Olga Pashchenko (fortepiano).

Vrijdag 24 september 20.15 uur Vermaning, Westzijde 80 Zaandam
Info en reserveringen: www.nieuwehuysconcerten.nl